Ullaredsresan och Massa tankar.

Ja då tänkte jag dra lite vad som hänt här då. Lördag va man ju som sakt på ullared. riktigt mycket folk. Vi körde redan klockan 6 på morgonen och in om halmstad och hämtade helene och annette sen upp till ullared. Var framme vid 9 tiden. Så vi gick rakt in i affären och slapp stå i kö. det var riktigt skönt. Men väll inne i affären kom man knappt fram. Men köpte en hel del ändå.


Till snutte köpte jag joggingbyxor och en farsdag present.
Till Marwin köpte jag 2 boddy, ett par jeans, 6 par tjockare strumpor, en dräckt med två tröjor och ett par byxor, en hoppegunga, en spjälsängs leksak, ett påslakan, 2 haklappar, 4 nappar och batteri till hans gunga.
Till mig köpte jag en jättesöt klänning, en tjocketröja, 3 par boxer, 7 par strumpor, rakblad och amningsinlägg.
Till familjen köpte jag lite småsaker topps och lite sånt skit.


Har säkert glömt hälften men men hehe. Brukar inte gilla deras kläder men fastnade för klänningen som in i. och tjocktröjan var sjukt skönt :P hehe. så fick handlat litegrann där iallafall.


Sen i söndags kom Marwins farmor och farfar hem från tyskland och då fick han ett par söta mjukisskor och en dräckt.


TANKAR....
Ja de har jag massor som snurrar runt i huvudet förtillfället. Speciellt om jag ska fortsätta amma eller inte. Min lille plutt går ju upp i vikt som han ska och han mår bra och bajsar och kissar. Men han har fått för sig att inte ligga still vid amningen nu. vrider och vänder sig jätteofta kliar och har sig i ögon och på näsan, och föredrar nappflaskan. Men han äter ju av brösten med så de e inte de men skulle han få välja själv hade han valt nappflaskan. för det går fotate att äta och är lättare att suga ut. Men jag vill ju så gärna amma han tills han är ett halvår. Men men. kämpar vidare ett tag till och om de inte blir bättre ger man väll upp:( men det är så himla lätt och smidigt att amma man har alltid det med sig och det har rätt temperatur och ja allt sånt. Och det är så mysigt den lilla stunden man har tillsammans med sitt barn vid amningen. att se den lilla njuta av att få i sig maten och bara mysa och sen rapa belåtet och va nöjd. det är så underbart och man gör det en så kort tid av sitt liv så man borde väll kunna stå ut?


Sen har jag massa massa andra tankar som med snurrar runt, vi vill flytta men hittar ingen lägenhet som passar oss och som är i rätt område. Isåfall ligger dom på 7-8 tusen och de har vi inte riktigt råd med att ha en lägenhet för. runt 5-6 tusen är lagom.


Sen till en annan sak. Känns som om de e jag som gör fel. Att allt e mitt fel. Men de e de inte, Försöker intala mig själv det men det är inte så himla lätt. Vill bara att allt ska bli bra i slutänden. Att alla ska må bra. Men de e inte lätt det heller. Ska jag fortsätta må dåligt av detta eller ska jag låta andra må bra och själv gå ner i skiten helt? detta handlar absolut inte om marwin eller något med honom överhuvudtaget. det är han som får mig att gå upp om morrnarna och det är han som får mig att le och skratta och må så bra som möjlig under dagarna. han får mig att glömma det som är svårt. men man blir ju påmind när han somnar, när man ligger i sängen och själv ska somna, när allt är tyst runtikring en. Men min prins är den som får mig att må bra, den som får mitt liv att bli de bästa någonsin. mamma älskar dig Plutt.


Idag blir det iallafall att vi ska hem till marwins gamlemormor med hans mormor och hälsa på. blev lite klöddigt hehe men men. ska bli kul iallafall va ett tag sen hon träffade marwin, gamlemormor då :P hehe. Hans mormor träffar honom väldigt ofta. det går ju inte att inte vilja träffa min söta och underbar lille plutt. mammas allt mammas älskling.


Sen när snutte kommer hem från jobb blir det storstädning:( hehe. vill egentligen inte men de ska fan göras. slängas en massa skit som vi inte vill ha eller vi inte behöver. ska bli så skönt när det är klart.


Skriver kanske mer senare kram.




svar på fråga

Knas: Nej dom gick inte bort dom blir man aldrig av med. :( tyvärr men dom bleknar ju. Men dom kommer alltid finnas kvar där. lite tråkigt men jag fick det finaste utav dom så bryr mig inte så himla mycket men vist hadde det varit skönt om man fått tillbaka sin vina blanka mage igen:P


skriver mer om vad som hänt senare.

Då va de fredag igen

Ja skrev precis ett långt inlägg om vad jag vill göra efter mammaledigheten men så klart så fibbar jag till det helt och det försvinner och finns inte kvar annars brukar det sparas men inte denna gången.


Så då skriver jag lite kortfattat om det istället. Hade från början tänkt att jag skulle läsa vidare direkt men tror inte jag ska göra det längre. Vill nog jobba först så att om vi ska ha fler barn så får jag högre föräldrapenning. Eller vi ska ha fler men inte än. Vill inte ha för tätt mellan barnen och inte för lång tid mellan dom heller. Men 3, 3½ år tycker jag är lagom. Men vi får helt enkelt se. Men inte alls säkert att man får ett jobb så ska söka in på skolan iallafall. så får vi se hur det går och hur det blir.


Någon frågade med om jag kunde lägga in bilder på mig efter graviditeten och vist kan jag de. Men inte i detta inlägg har inga bilder tagna så får ta de sen så jag kan lägga in dom här.


I önsdags var jag föresten på Bvc med marwin för han har varit lite krasslig och bökig vid ätningen så todde han hade gått ner i vikt eller något blev iallafall lite orolig. Men det hade han inte han hade gått upp så han väger nu 6975g och var 63,5cm lång. Hon på Bvc trodde att nu när han blivit äldre suger han ut maten fotare därför han krånglar så för han e mätt så får hoppas att det är så. Men nu ska vi inte dit på ett tag iallafall. Nästa gång är 5 månader när han ska ha spruta så de e någon vecka tills dess.


Imorgon är det ullared som gäller. Ska bli roligt. Ska dit med mamma och hennes kompis. Längesedan jag och mamma gjorde något sånt. Marwin ska vara hemma med pappa och ha en heldag med honom. :) Ska faktiskt bli skönt att göra något utan honom en längre tid. Inte för att jag inte trivs med honom eller någon sånt för jag kan vara med honom dygnet runt utan att tröttna men ska bli skönt att få sakna honom litegran :) första gången jag ska va utan honom så länge som längst har det varit 5 timmar innan men nu blir det nästan en hel dag. kommer pussa och pussa och pussa på honom idag och sen kommer jag pussa och pussa och pussa på honom när jag kommer hem imorgon :P hehe.


idag vet jag inte vad som händer än. blir en runda ut sen iallafall för orkar inte sitta inne. men de e så tråkigt väder.


bjuder på en bild på min goding.






Mamma älskar dig plutte.
Tiden går alldeles för fort.
Du e ju redan 4 månader och snart 5 månader.
Aaa mamma blir rädd så fort det går,
Nu e du snart mamma stora pojke.
Jag älskar dig över allt annat.
Mammas och pappas prins.

Städning

Igår tvättade jag alla kläder kändes som om de va 100 år sedan jag tvättade sist men tog endå inte så lång tid. Började väll tvätta vid 8 tiden och var klar vid 12. Så snabbt gick de.


Idag hade jag tänkt ta tag i städningen men har inte orkat. Pallar inte. Så trött på denna lägenhet att det inte är kul och städa och piffa till här man tycker ändå att det är stökigt och fult och dant. men skulle verkligen behöva piffa till här känns det som men när man tittar sig omkring känns det inte som om har e så stökigt som man tycker. de e väll bara för att man aldrig e nöjd tyvärr:(


men nu vaknade lilleman så ska ge han lite uppmärksamhet och sånt sen blir de städa. återkommer ikväll. kram




Graviditeten och Marwins tid tills nu:)

Någon vill att jag ska ladda upp bilder på graviditeten med Marwin och vist kan jag göra det. har en hel del bilder på magen men kan inte ladda upp alla då de blr alldeles för många haha men någon ska jag nog kunna klämma in här:)




detta är magen i vecka 13+2



Magen i vecka 24+6



Helbild i vecka 38+3



5 dagar innan han tittade ut



Ungefär en halvtimme innan han kom ut



Nu har han tittat ut vår älskade lille prins.



Mamma Pappa Son



4 dagar gammal



1 månad



2 månader



3 månader



4 månader



Ja så nu har ni fått lite bilder från graviditeten och på marwin:)

säg till om det är något annat ni vill se eller veta.

kram sålänge.

Svar på några frågor

Rebecca

Kanske en liten för privat fråga. Men hur går det mellan dig och din kille? Blir allt som vanligt efter man fått barn? Alltså jag menar, ni glömmer inte bort varandra? Jag har inte barn, men skulle vilja, har bara en pojkvän som inte vill ha barn förrän han är 40 ;) Så bara undrar.. Tack på förhand.



Svar: Hej. De blir inte som vanligt igen. Nu har man en till att ta hänsyn till och som behöver uppmärksamhet. Det är nog mest i början som man "glömmer" bort lite i och med att man vill lära känna sitt barn. Men man får försöka komma ihåg varandra och inte glömma bort varandra. Man får ta sig tid att bara vara när barnet/barnen sover. Men de är inget negativt. Vi älskar att vi blivit föräldrar de e de bästa som hänt oss.


erica

var letar ni lägenhet nu?
Hur fungerar det med er söta hund, med barn osv?
måste ju vara dubbelt arbete :P
Vad har du för tankar om livet efter mammaledigheten?
har ni planer på fler barn tätt? 


Svar: Vi letar mest lägenhet i landskrona men vi skulle kunna tänka oss att flytta här ifrån. Men blir nog att vi stannar ett tag till. 
Hunden har jag inget svar på för vi har delade kommentarer där. Jag tycker det är skitjobbigt. på grund av lite saker som hänt. och ja. kan skirva om det mer en annan gång när jag orkar skriva en hel roman. 
Ja jag har många tankar om vad som ska hända efter. Vill skaffa jobb eller börjar läsa vidare. Har inte riktigt bestämt mig än. men de får vi se när det börnar närma sig. 
Ja vi vill ha fler barn sambon vill bara ha ett till men jag vill ha två så vi får se vad framtiden bestämmer. Men det får inte bli för tätt:P


Sara

vad sak du göra efter din mammaledighet? :)


Svar: Jag ska antingen läsa vidare till förskolelärare/fritidspedagog eller till sjuksköterska för jag vill bli barnmorska och man måste läsa sjuksköterskelinjen först då. Vill även läsa vidare för jag inte vill att marwin ska gå på dagis från 7-4 varje dag direkt. utan att han får en liten mjukstart. Eller så söker jag jobb om jag inte kommer in på skolan. men de får vi se ännu några månader tills dess. :)


Skriv gärna fler frågot :D


känns som om man inte orkar skriva längre.

Ja så känns det emellanåt och ibland hinns det inte med. Nu va det 4 dagarsedan jag skrev sist och de har ju som sakt hänt lite saker.


i fredags gick jag hem till mamma och pappa och åt taco med dom. Min syster ville det hon tyckte det var längesen "familjen" åt tillsammans.sen lämnade jag kvar marwin där så kom snutte och hämtade mig så åkte vi ner till bowlingen och träffade jessica och dennis och bowlade med dem. de va roligt:) jag vann andra omgången:) sen hämtade vi marwin. Ja han va hemma hos min mamma och pappa i 2 timmar. och det hadde gått bra.


lördagen va de massa mys sen till centan med snutte och hans syrra sen åt vi pizza hos hans mamma sen hem och kollade på film. eller ja jag och snutte kolla film marwin va så trött så han gick vi in och fick att somna innan. filmen va asbra kommer inte på vad den hette men den va skitbra. måste kolla sen va den hette så jag kan rekomendera den här. sen va de nanna.


Söndagen hände de inte alls mycket. vi gick hem till jessica och dennis en runda och snackade sen hem och mös bara. de händer inte så himla mycket om dagarna men ändå känns dfet som man gör något hela tiden men de e väll för man har marwin at ta hand om hela dagarna:) men e helt slut på kvällarna fast man inte gjort så mycket:) hehe.


i veckan ska jag göra lite saker iallafall. idag blir de en runda till stan och citygross för att handla. imorgon blir de fika med syrran. och sen dhf på kvällen. på onsdag blir det nog bara mys och sånt. sen greys på kvällen och torsdag bara mys. fredag e de ungaföräldagruppen och på lördag ska jag till ullared. marwin ska då ha en heldag med sin pappa:)


skriver mer senare marwin ville inte ligga på golvet längre så han sitter i famnen och inte så lätt att skriva med en hand:P


nu snor jag detta från jssica:P ni får gäna fråga frågor jag svarar mer än gärna.:) så nu har jag med en liten frågestund:)


känns som om ingen läser längre så kommentera gärna något litet så jag kan kolla in på era sidor:)

Gnällspik

Ja det är precis vad jag har här hemma. Han gnäller och gnäller och inget passar. Bara att gå runt och sjunga och bära honom men det orkar man inte göra i en massa timmar. Man får ont i armarna tillslut och det har jag nu. Så nu fick han lilla i gungan lite men han gnäller ändå. inte skricker utan gnäller annars hade jag inte lagt honom där. Men han Måste ju veta att jag inte kan springa runt och bära på honom 24 timmar 7 dagar i veckan det går ju inte precis. Nä men han sover ju bra på nätterna så tacka gudarna för de. Men det har blivit lite sämre nu så hoppas på att detta bara är en tillväxtperiod annars dör jag. Orkar inte vakna 1000 gånger om natten :P hehe nä men de blir väll 2-3 gånger nu och de tar på kroppen att inte få sova ut en hel natt. Men men. Det är bara en liten del av ens liv så man står ju ut. Nu slocknade putte i gungan med så han va väll lite trött.


Kanske ska skriva lite om vad som hänt den senaste tiden. I helgen jobbade Stefan så jag och Marwin åt hemma hos min mamma och pappa. Gott va de och sen kollade dom på fotboll och jag och Marwin gick hem och la oss somande redan 10 över 9 eller något sånt en lördag haha. Sen på söndagen gick vi hem till min mamma och pappa igen och åt samma som på lördagen men de va lika gott ändå. :) sen badade jag och Marwin. vi har ju inget badkar hemma så passar på att bada där hemma. Och det tyckte han va jätteroligt:) så de va kul. och mysigt. Vill så gärna ha ett badkar. va skönt det hade varit.


på måndagen somnade Marwin redan 20 över 7 väldrig tidigt jag trodde han sklle vakna igen men inte. så jag och älsk gjorde vaniljsås och åt äppelkaka och rabarbepaj? "stavning".


men fick gå upp tidigt på tisdagen redan halv 8. och nu börjar  det bli riktigt tidiga mornar och det är inte ett dugg roligt. skulle helre lägga mig vid 10 och gå upp vid 9 men inte de inte. de e ju lilleman som bestämmer det.  va hos jessica och kollade oth avsnitter och marwin somnade såklart. så la honom på soffan och där sov han 1.5 timmar så fick snällt sitta och vänta på att han skulle vakna så jag kunde gå hem hehe. :) sen på kvällen blev det middag och sen nattning av snuff och sen kollade jag och älsk på dhf. sen gick jag och la mig för jag va sjukt trött. Undrar om jag sover förmycket eller om jag bara e allmänt trött nuförtiden.


Och idag e det onsdag och änsålänge har inget hänt bara försökt få lilleman att va lite glad iallafall. emellanåt går det men han e mest gnällig. Men blir kanske bättre nu när han får sova lite. hoppas de iallafall. för vi ska hem till min farmor och farfar och ta ett 5 generations foto. ska bli roligt. inte alla som har 5 generationer i livet. så de får vi föreviga. sen händer det inte så mycket mer idag mer än graysan ikväll. och massa mys med marwin om han e pigg och glad sen. annars blir det väll bära bära bära. :( men Stefan kommer hem sen så då får han med bära haha:P nä nu har jag skrivit tillräckligt tycker jag vet inte riktigt vad jag bablar om men jaja. uppdaterar väll mer sen. eller någon annan dag.


på unga föräldrar i fredags:



Bada med mamma:)



4 Månader

Idag blir vår älskade lille prins 4 månader,
4 hela månader har gått sen han kom upp på min mage första gången.
Det var den mest underbara dagen i mitt liv.
När vi fick se vår älskade son för första gången.
Mamma och pappa älskar dig över allt annat.




Kärlek i högsta grad. Du e så fin och söt.
Mammas lille kille är helt perfekt.
Min ögonsten mitt allt.

Torsdag

Ja nu var det ett tag sen jag skrev sist. Inte hänt så himla mycket. Mest massa mys och sånt hemma. Vatt ute lite fikade med syrran och mamma en dag och med bara mamma en annan dag och igår fikade jag med johanna. Blivit mycket fikande:P hehe. Men det är gott.


blivigt mycket att man har varit ute nu dom senaste dagarna har ju varit så fint väder. Och så har vi varit mycket hos jessica. Även varit hos mamma och pappa och ätit kinamat. gott. och så gick vi in till tommy och annika och kolla på filmen när hon hoppar fallskärm:) roligt.


Sökt en lägenhet har vi med gjort nu. Så hoppas vi får den så vi kan flytta från dessa grannar och allt trött på dom det och allt. men men. Den ligger inte precis där man vill bo men de duger.


Mammas lille plutt ligger nu på soffan och sover. undrar om han gör de länge. brukar inte kunna lägga ner honom när han somnat men idag gick det. Och vissa andra gånger går det med så hoppas att det börjar ta sig nu så han kan börja sova i spjälsängen snart. :) hehe. plutt sover ju fortfarande i vår säng. men  inte länge till hoppas jag. vist de e jättemysigt att sova med honom men han måste ju lära sig att sova själv.


Själv så mår man faktiskt ganska bra nu, lite förkyld och huvudvärk men annars e det lugnt. :) nu ska jag vila på soffan ett tag jag med. om marwin inte vaknar isåfall ska vi förtsätta städa lite till.


kram och hej



Charmtrollet:)

Trött.!

Ja det är jag som in i norden. Bara sovit två timmar inatt. Jag vet inte alls bra men kunde inte sova. Och nu vägrar marwin att somna bara frö jag e så jävla trött. han somande vid 9 först sov tio minuter sen vaknade han och skulle inte somna om igen. gått och burit gett honom mat, ny blöja och ja allt men inget passar så vi har kollat lite tv lekt lite i gymmet och nu gungar han. men han kan knappt hålla ögonen öppna men ändå så ska man inte somna. Bara för att jag e trött annars somnar han alltid eller oftast vid 9 halv 10 tiden. Men han märker väll att jag e trött så då ska inte han sova. detta e först gången han tvärvägrar att somna. annars har han alltid somnat tillslut på ett eller annat sätt men inte nu. nu ligger han och blåser bubler snackar och håller igång. blr väll en sen kväll ikväll och de va typ 100 år sedan de va de. men men. inget att göra något åt. men han e ju gnällig för han e trött varit en annan sak om han varit pigg hehe. men men får ta upp honom pussa på han och försöka en sista gång att natta honom om han inte somnar i gungan nu.




nä nu blev han sur igen så får ta honom. kram och hej

RSS 2.0