30 December

Nu är det dagen innan nyår och allt klingar på.

Haft lite gran att göra så inte haft tid och ork till att skriva här.

Vi har iallafall haft mysiga dagar. Lekt badat och målat med fingerfärg. Tagit en massa bilder har vi också gjort. Finfint.

Sen har vi varit en runda på väla också och handlat litegran, men fick inte med oss så mycket hem. Blev ett par tajts, Ett skärp, En tröja, En boddy till marwin och ett par halkisock. en penna och lite så haha. Men vi hade en mysig dag med Jessica och Alexander. :) massa skoj och stoj.

Idag har vi varit ute och gått en runda med Jessica Nellie och Nilo. Va en saväng i granet och sen gick vi strandrundan hittåt. Jessica skulle lämna kontrakt på svenska hus och jag skulle hem:D Ja orkar faktiskt inte skriva något mer idag.

Imorgon blir de folk här hemma. Jessica Dennis och barnen och Kitty och Rolle kommer. En mysig kväll hoppas vi på:)

Kram








26 december

Ja nu är julfirandet övet. Och det har varit supermysigt med massor av julklappar, lek och god mat. Har varit en underbar jul. Och att se Marwin så himla lycklig gör mig så glad. Mammahjärtat brinner och lyser starkare än någonsin.

Marwin älskar alla sina nya leksaker och leker med dom för fullt. Bilgaraget har varit en favorit. Men han har lekt med allt. De ända som varit lite svårt och jobbigt och lite gråt för man inte kan har varit sparkcyklen. Han är ju lite liten och förstår inte hur man ska göra så lite tårar kommer när den inte vill rulla fram. Men han lär väll sig snart skulle jag tro.

Han TACKAR verkligen för alla saker.

Igår hade vi bara en lugn och mysig dag med lek av de nya sakerna, pizzaätning och mys till 10000.

Idag fick jag sovmorgon. Riktigt skönt. S gick upp med Marwin och jag låg kvar i sängen 2 timmar till. När jag kom upp blev de massor av lek och stog. Vi körde runt med alla rorribilarna och Lagade mat vi sipsen, bankade och borrade vid meckarbordet, körde bilarna i garaget och lekte med lego. Vi hade en mysig morgon och förmiddag. Lillkillen somnade vid halv 12 och jag kollade runder vid datorn och plockade undan lite.

Vid halv 1 tiden åkte vi iväg för att inhandla den stora grejen. vi åkte till lödde men där fans ingen kvar så vi tog oss till malmö där dom hade några kvar. köade först 15 minuter för att få hjälp sen 45 minuter till kassan. Men med mig hem fick jag en dam,dam,dam "trumvirvel" hehe. Systemkamera. Japps jag har väntat och längtat till detta ögonblick och nu var de kommet. Den är superbra och har fotat massor idag. Älskar den verkligen:)

På vägen hem åkte vi in om Marwins  farmor och farfar. Men stannade inte så länge för dom skulle äta middag. Vi skulle hem till Marwins morfar och äta middag så vi åkte dit istället och öppnade kameran och fotade massor som jag skrev innan. Middag blev de och massa folk var där. Mamma, Pappa, Therese, Filiph, Stefan, Erik, johan, Peter, Tommy, Annika och så klart lille Marwin:). Vi hade supertrevligt och roligt, Jag och syrran fulade oss med kameran och resten hängde på hehe.

Vid 9 åkte jag och Marwin hem för att han skulle få sova. Dem andra festade vidare.

Sen har jag bara suttit vid datorn och lite så. Ska hoppa i säng snart. Vet inte riktigt vad jag gör uppe nu hehe. Trött är jag:P


24 December "Julafton"

Julafon har nu passerat och det har varit en helt underbar dag.

Morgonen började vid kvart över 8. Då gick vi upp och satte oss och mös lite i soffan. När vi piggnat till gjorde vi välling och mös lite till. När vi var vakna och leksugna fick Marwin öppna en liten paket. Han blev överlycklig när han såg att det var en bil i rorri serien. Japps han fick maxi av oss. Han älskar dom bilarna och leker med dem hela tiden "nästan iallafall". Vi skakade liv i S vid halv 10 och åt frukost tillsammans. Mysigt med levande ljus och allt.

Marwin fick vila redan vid lite över 11 för att vi skulle hinna fixa till oss innan firandet började på riktigt. Jag ville mysa till det ordentligt även med vilandet så jag och Marwin gick in tillsammans i vår säng och somnade gott där till vid 1 tiden. Sen hoppade vi in i duschen så vi alla va färdiga för att åka hem till Marwins farmor och farfar. Där va även Alicia, Malin, Mike, Cia och Belle. Vi började med att kolla på Kalle anka klockan 3 och sen blev de julmiddag. Efter de var det massa bus och stoj för småbarnen innan tomten kom vid halv 6 tiden och delade ut alla julklappar. Marwin och alicia hjälpte tomten med paketen. Dom va så himla söta.

Sen fick vi slänga upp presenterna för att hinna med allt planerat. Vi skulle vara hos mina föräldrar klockan 6 men blev lite sena. :P Men de gjorde inget.

När vi kom dit hälsade alla oss välkomna:P och vi han dricka lite och så innan vi skulle dela ut paket där med. Det gick smidigt men man kände stressen förtfarande fast man inte behövde. Marwin tyckte att de va roligt att få hämta sina presenter men va nog lite trött efter alla hämtningar. 

Marwin öppnade även paketen här men fastnade vid alla för han ville öppna dom. Han fick iallafall en himla massa leksaker.

När allt öppnande va färdigt och lite lekande, mys och prat blev de gröt. himla gott va det:) mums. Sen Spelade vi julklappsspelet. riktigt roligt och alla va på g. Vi fick en jultändare och en klocka med oss hem. Klockan van farmor men den fick jag av henne. Chipsen och allt annat gott kom fram och vi mös i soffan till vid 12 då marwin var skittrött och vi åkte hem.

Lilleman deckade i bilstolen och sov medans jag tog av honom hemma. Sen in i hans säng och puttade lite liv i han för han skulle få i sig lite välling. Halva flaskan gick ner sen sov han som en stock.

Både Jag, Marwin och Stefan har fått fina presenter.

Jag fick kläder, lampor, kuddfodral och en externhårddisk av mamma och pappa, 700 på väla av farmor,farfar och camilla, 500 av mormor, 500 på väla av pia och leif, en fin fruktskål av syrran och brossan. Tror de va allt och jag tackar för de massor.

Marwin fick En leksaksspis/vask, leksaksfrukt, Leksaks mackor med pålägg, Disksaker, Sparkcykel, Bilar i rorry "helly och 2 jerka, En stor rorribil, En stor legobrandstation, en legobrandbil, 2 bilgarage, fingerfärg, 2 par bycor och en tröja, 3 olika tågbanesett i de brio i trä och ett tåg till, en verktygsbänk/väska, en liten blixten lastbil med 3 småbilar till, en rorrifilm, en nalle, ett plasttåg och så fick han en eldriven fyrhjuling.

Tror att jag fick med allt där men ska fota allt imorgon så får se om jag glömt något.

Stefan vet jag inte riktigt vad han fick presentkort på väla men inte hur mycket och så fick han en tröja.

Ja de va vår julafton. kommer i bilder på bilddagboken imorgon för nu e jag för trött.

Natti Natti








23 December.

Då får jag börja med att gratulera Jessica Niklasson som fyller år idag. Grattig grattis grattis.

Idag är det dagen innan julafton. Dagen då magen pirrade på en när man va liten. Dagen som tog så himla lång tid. Den ville ju aldrig ta slut. Och när de väll blev kväll och man skulle lägga sig kunde man inte somna. Man låg där och tänkte. Gicck upp igen när alla somnat för att känna på paketen. Man va ju så nyfiken. 

Men idag känns det som nästan vilken dag som helst. Klapparna ligger under granen, julpynt och fint är framme. Men ändå ingen riktig julkänsla. Känns lite skumt. Men nyfikenheten av vad lilleman får finns ju där. Och även om man får något roligt själv. :)

Ja idag har vi varit på väla och inhandlat det sista. Skönt. Så NU är vi helredo att fira jul.

Marwin har varit med morfar och åkt bil, träffat Tommy och Annika, busat ute i snön med mera. Så han har haft en mysig dag med morfar istället för väla och julklapps letande.

När vi kom hem från väla åt vi middag hos morfar gottgott. Sen har vi bara slått in julklappar som vi köpte och mys lite vid tv:n

Nu ska jag nanna iallafall.

GOD JUL OCH GÅTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA




22 December

Måste börja med att gratulera min syster på hennes dag. Grattis grattis grattis.

Idag vaknade vi vid 8 tiden. Mös lite innan de blev välling och julkalendern. Mysigt. Sen gjorde vi ve oss och fixade och donade lite innan vi gick hemåt mot Jessica, Nellie och Nilo. Vi skulle gå och åka pulka tillsammans i sandvången. Och barnen tyckte att det var superroligt. Både att åka pulka kasa på rumpan ner från baken och springa runder i snön och busa. Vi hade iallafall supermysigt och alla barnen tyckte de va kul hela tiden. När vi hade åkt massor av gånger gick vi till affären och handlade dricka. Sen begav vi oss hemåt.

Som vanligt när de händer något glömde jag min kamera hemma. Japps hade lagt den på laddning igår för batteriet var låg men jag glömde den hemma innan vi gick för jag skulle ha med så mycket annat:P hehe. Men jessica tog lite bilder på barnen så fick iallafall några.

När vi kom hem slocknade lille man direkt och jag la mig och kollade på lite tv. Sen va de massor av bus och lek och stoj. Vid halv 4 gick vi ut i tvättstugan och såg att de va ledigt så tvättade två maskiner. Skönt. Hade middag i ugnen med, skönt när de sköter sig själv där inne. Blev fläskfile, lite rotfrukter och pommes, sås också förstår:P

Sen blev de massor av hoppande i sängen för marwin älskar de så de tröttade ut både honom och mig. Sen lugnade vi ner oss med en varm dusch tillsammans innan lilleman fick bada och plaska lite. Sen blev de susa gott för natten vid kvar över 7 tiden.

Jag sitter och gör inte så mycket nu. Men än tänker på att man inte har så mycket julstämning som man hade när man var liten. 2 dagar kvar till självaste julafton och känns ingeting. Inte än en liten liten var känsla. Men de kommer kanske på julafton. Vem vet.






21 December

3 dagar kvar till julafton och det knallar verkligen på.

Idag vaknade vi vid halv 9 tiden och hade lite mys i soffan innan vi gjorde välling. mimi som marwin säger. Mös till de ordentligt och kollade på barnkanalen. Sen städade vi undan lite och gjorde fint. En runda till affären han vi också med innan vi åt lunch. Sen hoppade vi i sängen. eller Marwin iallafall. Men precis när han somnade kom skottaren som tar bort snön och då tyckte han att han sovit färdigt så fick sitta inne hos honom i 10 minuter innan han slumrade till igen.

Sen när han vaknat åt vi mellanmål innan vi tog vagnen och promenerade hem till jessica nellie och nilo. Barnen lekte jättefint och hade superroligt tillsammans. Så himla kul att se. Vi snackade  och tog bilder och skrattade åt dom små liven.

Sen gick vi hem och gjorde middag. blev ungsbakad falukorv med potatismos. gott. och så kom delle på besök en sväng. Roligt.

Nä fick bli ett kort inlägg ska lägga mig nu .


20 December

Har haft en helt underbart mysig och skön helg.

Fredagen har jag ju redan skivit om så fortsätter med lördagen. Började med att lillkillen vaknade redan vid halv 8 tiden så då gick vi upp och mös till det med välling och barnkanalen. Mysigt var det. Vi satt i soffan länge och bara mös. Sen blev de lite bus innan vi gick ut för att handla lite dricka. Sen somnade Marwin i soffan vid halv 11 så bar in han i sängen så låg vi där och vilade lite. Jag gick upp vid halv 12 och började laga lite lunch till lilleman. Han somnade ju tidig så fick äta lunch efter. Sen tog vi på oss och åkte buss hem till morfar för att klä granen, Marwin tyckte det var jätteroligt. Det bliv lite roligt för oss också för pappa hade glömt att han slängde allt förra julen så blev att vi fick åka och handla. Pappa och therese åkte till infarten och handlade glitter sen körde dom hon hämtade ljus, jag cyklade till kvantum och handlade kulor och cola.

När vi alla var tillbaka klädde vi granen och lyssnade på julmusik. Marwin tyckte de va roligast att ta bort alla kulorna igen:P hehe.

Sen åkte vi bussen hem och då somnade lilleman igen så jag och S klädde vår gran här hemma innan lillkillen han vakna och han tyckte de va roligt att se den när han kom upp. Sen har han pratat om den och pillat på den "Hela tiden". Men de tillhör ju för dom små. Den e inte lika fin längre för han har dragit i den:P hehe.

Jag hoppade in i duschen för att göra ve mig. Jag skulle till min syster på tjejmiddag för hon fyller år på tisdag. Hade supermysigt där. God middag. kycklingsallad på annerlunda vis. smackade inte som sallad men den va supergod. Sen blev de efteråt. Gott. Sen snackade vi bara och sånt innan vi gick ut och drack vars en drink, öl, cider på inferno och sen ble de hem. Va hemma redan vid 1 så de va skönt.

Marwin va hemma med pappa och hade besök av Farmor, Faster, Belle och Delle. Dom åt pizza och hade det mysigt.

Idag har vi också haft en supermysig dag. Jag fick sovmorgon och gick inte upp fråns 11. Då åt jag och Marwin lite lunch/fika. Blev mackor och fil. Sen va ju Marwin trött så gick in och la honom så han somnade och jag glodde lite tv. När han vaknade gick vi ut en runda med vagnen bara för att få lite frisk luft. Så åt vi pölse. Mums. Sen hem och lekte lite innan vi duschade och gjorde ve oss för att åka pulka hem till moster på kalas. han åkte lite pulka och gick lite och lite pulka till. hehe. kalaset var mysigt med kladkaka kakor och andra småsaker. mums. Efter kalaset åkte S med min pappa för att hämta S bil så gick jag och filiph/brossan/morbror:P hehe marwin åkte så klart pulka. Vi gick hem till pappa/morfar och åt mat från basilika riktigt gott. Mums. Sen åkte vi hem, lilleman somnade direkt och jag sitter och lullar vid datorn och kollar lite tv.

Blev klöddigt med alla namn och så i detta inlägg :P haha.

Nä nu ska jag kolla tv lite innan jag hoppar i säng.

18 December

Hejsan.

Glömde helt bort att skriva igår att Marwin hade julfest på dagis igår. Dom hade varit ute och dansat runt granen på gården och lekt i snön innan dom hade gått in och ätit julmat och liknande, även tomten hade varit och hälsat på och gett alla barnen en liten påse med godsaker "inget godis då förstås" frukt, russin och lite sånt smått. Riktigt roligt hade dom haft iallafall. När jag kom och hämtade honom vid 2 tiden berättade även fröknarna att Marwin hade gjort lite saker som vi fick med oss hem. En liten varmeljus grej som han hade målat på, en kotte som han hade målat på och ett jättefint julkort som han hade gjort:). fick även en tygpåse som var målad på. Så himla sött och jag blev så himla stålt över min lille prins. Roligt att få saker som han har gjort.

Idag vaknade lillkillen vid 7 tiden. Blöjan hade läckt så där va lite blött. Kan förstå att man inte vill ligga i det. Faktiskt flera månader sedan de hände sist. Kan till och med tro att han va liten liten bebis sist. Men sånt händer så vi gick upp. Skulle ändå upp för jag skulle till praktiken. Marwin väkte pappa. Vi gjorde välling och satte oss i soffan och mös tills jag var tvungen att sticka.

Idag var det Julavslutningt för skolan som jag har praktik på så var med på deras julavslutning. Riktigt roligt och mysigt var det. Julfika och lekar hade vi i klassrummet innan vi gick bort till gjympasalen för att lyssna på alla fina julsånger som barnen sjöng. Så himla fint var det. Sen blev det gröt på matan innan jag cyklade hem.

Hemma möttes jag av en trött liten Marwin som var påväg in för att lägga sig. Passade perfekt följde med dom in i sängen så låg vi och mös alla 3. Vi vaknade vid 20 över 1. lite sent för vi skulle ju på julfika på ungaföräldrargruppen klockan 1 hehe. Så vi klädde på oss direkt och gick ner där. Barnen lekte och vi snackade lite. Fika blev det också. gröt och saftsås, pepparkakor, clementiner, Godis och bulle med pålägg. Riktigt mysigt och trevligt. Nu börjar även gruppen att vara på måndagar under julen och bara 2 timmar:(. Men nu kan vi iallafall vara med alla gånger. hehe.

När vi kom hem han vi knappt ta av oss innan vi skulle packa in oss i bilen och åka till center syd. Jo Marwin han äta två mackor för han ville inte ha så mycket på unga föräldrar. Vi åkte iallafall iväg för att hitta nya vinterskor till Marwin. Inga bra skor alls vi köpte förra gången. Han blir kall om fötterna och det gillas inte alls. Så nu köpte vi ett par andra och har inprignerat dom eller va de heter. 500 kr fattigare blev man där. Men så länge lillkillen är varm om fötterna är jag glad. Kalla fötter och händer ja då fryser man om rästen av kroppen med. Eller mössa är ju också ett måste. :D

När vi kom hem blev de middag. Kycklingsallad idag med. Blev ju så mycket över igår så fick bli räster. Och det räckte till alla. både mig, marwin, Stefan och Kalle. Och där blev över :P snacka om att man inte har koll på hur mycket man ska göra. hehe.

Sen klädde vi på oss för att göra premiär med pulkan och de nya skorna. Lillkillen ville ju inte alls igår så vi tig de idag istället. Han gillade pulkan ett tag men sen ville han gå och leka i snön. Så då gjorde vi det istället. Vi va iallafall ute ett tag. Sen gick vi in på gården och busade även lite där. Och så fixade vi en gång in till altandörren så man slipper klättra sig fram genom snön.:) mysigt hade vi iallafall i snön och kvällsmörkret. Och skorna klarade provet i de kalla vädret. Han va varm om fötterna när vi kom in.

Så vi har alltså haft en lyckad dag:)

Marwin fick en pulka av sin farmor igår. "fast den han fick var för större barn och han provade den men trillade bara baklänges. Så jag gick tillbaka och bytte den till en annan som är bättre för honom. Med högre rygg och man kan spänna fast honom." tack för pulkan iallafall Farmor.



Pulka åkning var riktigt roligt:)



Och fort skulle de gå så att man fick hålla i sig. "tur det blev bra bilder fast att vi halvsprang".

16 December

Jag var helt säker på att jag skrev om igår men inte. Gick in och kollade i bloggen innan om jag glömt att publitisera det men inte de heller. Jag har helt enkelt drömt att jag skrev de där långa inlägget igår.

Tar det lite kortfattat idag istället. Dagen igår va rätt så lung. Var ledig så blev mys med Marwin på förmiddagen. Han va riktigt mysig och gosig så vi kollade på barnkanalen och kramades och mös i soffan. Sånna dagar skulle man alltid haft. Sen ringde jag till farmor för att fråga om hon hade blomsterjord för min ena blomma äter nog upp den eller något. De hade hon, men till saken så skulle hon och ulla till center syd och undrade om vi ville med. Så vi följde med dit och kollade runder. Blev bakad potatis till lunch och fick med mig hem lite julpynt, någon nalle till marwin, mat och lite sånt smått. Skulle köpt ett par skit söta byxor till Marwin men glömde mitt hm kort hemma så min rabatt gällde inte så gick ner i stan när vi kom hem för att köpa dom där så så klart fans dom inte i hans storlek. Måste till center syd igen:P hehe.

när vi varit i stan blev de lite mat och mys, innan de blev bada, borsta tänderna, välling och sängen för lilleman. när han hade somnat kom delle en runda och snackade. Sen gick han och jag hoppade i sängen.

Idag vaknade vi halv 9 som alla andra dagar. Riktigt skönt. Gjorde ve oss lite smått och glodde på barnkanalen. Marwin lekte medans jag fixade inför skolan och så. Då började det plötsligt snöa och vi tog snabbt på oss och gick ut i snön. De la sig inte men de va mysigt ändå. Så vid halv 11 åkte vi till dagis lämnade lillfisen och åkte vidare till tåget för att ta mig till skolan. Blev utskrivet lite skit till tentan och en föreläsning innan vi åkte hem vid 3. Hämtade Marwin som inte hade varit allt för pigg på dagis. Inte velat sova eller något sånt. Men ätit hade han. Så när vi kom hem vilade vi lite innan min, farmor kom men lite saker sladdar till mina julstjärnor som jag köpte igår som jag nu hängt upp i storarummet. finfint:D Sen va vi ju bara tvugna och gå ut och busa lite i snön så de gjorde vi och marwin älskade det. Ida och Alice var där ute så han busade lite med dom. han tyckte de va superroligt att härma dom större barnen med att springa jättefort och sen kasa fram. Men han förstod ju inte riktgit hur dom gjorde så han sprang jättefort stannade satte sig på rumpan och trillade baklänges:D såg så himla roligt. Sen kastade vi lite snöbollar på varandra som även de var spännande. När vi va tillräckligt trötta gick vi in och gjorde mat.

Jag har städat och flyttat runder på julpynt och liknande. Nu fattas bara granen som vi ska införskaffa imorgon:D mysmysmys.

Nä nu får jag lägga in någon bild. Delle och kalle är påväg hit så får vara social när dom kommer. Hoppas dom inte stannar förlänge bara :P nannig som tusan hehe. :P skoja.






14 december

Hejsan. Ja nu är det bara 10 dagar kvar tills det är julafton. Och idag har jag och Marwin julpyntat med alla tomtarna. Eller nästan iallafall. Lite sena kanske men inte haft tid. Men nu är dom uppe. Och julgranen kommer upp på torsdag. Inte haft tid och ork till de heller hehe. Men bättre sent än aldrig.

Idag har jag och Marwin som sakt bara varit hemma. Gick upp vid 9 riktgit skönt att sova lite längre. Blev frukost och sen gick vi till apoteket för att hämta ut Marwins medicin. Så nu har han börjat på den. Hoppas att den hjälper. En vanlig biverkning är magont, magknip diarre och liknande men vi håller tummarna att han slipper de. Men om det skulle bli så att han får de så ska man istället ge de 4 gånger om dagen mindre doser istället för 2 gånger dagen. Än har han inte klagat iallafall. Blev massor av mys och vila innan morfar kom och fixade med min dator och lekte lite med Marwin såklart. Tack för att du fixa datorn till mig.

Sen gick vi ner i källaren och hämtade upp alla tomtarna och Marwin blev överlycklig. Han älskar tomtarna. Kommer inte ihåg vad han säger till de nu men låter iallafall sjukt sött. SÅ vi har satt ut dom lite överallt i lägenheten. Marwin har bestämt var vissa ska stå. :) Hoppas han låter dom stå nu iallafall. hehe.

Nu ska jag ladda upp bilder som jag lovat.

Strandprommenad och lek i granet på vägen hem träffade vi moster och gick in om mormor en sväng.

  

Nannar gott.



Bada är alltid roligt. Det tycker iallafall denna lilla pojke.:)



Vi har varit på kalas hos faster Cia.




Julplappsöppningar på morgonen.

  

Sist men inte minst en busbild i soffan på min lille snuffis.



Har massor av mer som jag skulle vilja visa. Men får lägga upp de på bilddagboken imorgon så får ni kolla där istället. Kommer någon film här med snart för har även där massor som jag skulle vilja visa:D

NattiNatti


13 december

Nu hade jag tänkt att skiva lite grann.

Idag vaknade vi inte fråns halv 10. Riktigt skönt med sovmorgon. Dagen började lugnt men massor av mys. Lekte med alla leksakerna och här såg verkligen ut som jag vet inte vad efteråt. Tur de är lätt och går fort att städa bort leksaker. Så vi hjälptes åt att städa jag och lillkillen och han har blivit duktig på att städa. Vet var leksakerna ska vara och liknande. Min lillfis. Sen blev de lite lunch och vila. Vi vilade båda två idag och en LÅNG vila blev de:P vi gick in i sängen vid halv 1 och kom inte upp fråns vid halv 4. haha. Men vi somnade nog inte fråns vis 1 vi låg och mös och pratade lite först. SÅ himla mysigt är de. Marwin är rikgit gosig men ändå busig på ett charmigt sätt. Blev inte mycket mer av denna dagen. Jo Marwin och S stannade hemma och lekte medans jag cyklade till kvantum och handlade blöjor och så. Cyklade in om mamma som var hos Annika och snackade lite med dem. Annika fyller år så fick en god kaka och sa såklart grattis till henne:). Sen cyklade jag hem igen och vi beställde mat från tycho. Ja vi orkade inte äta där så tog med de hem. Tychobiff mums de e så himla gott.

Sen städade jag och marwin igen så de blev fint innan vi mös i soffan. Sen blev de tandborstning, jamas och sängen.

Var föresten med Marwin på 1½ års kontroll i veckan. Tror inte jag har skrivit om de. Men iallafall carina och doktorn berömde lillkillen för hans snackande. Han säger 3 ords meningar nu och enligt henne/dem ska dom kunna de vid 2½ ungefär och så har han snackade de senaste månaderna. Riktigt roligt att höra. Sen mätte och vägde vi honom. nu har han nått 80 japps 80 cm och nästan 11,7 kilo. Mammas stora kille.

I veckan blir vi hemma iallafall imorgon då jag egentligen skulle till skolan men stannar hemma för ska börja på pencilinen för halsen på lillkillen och tisdag är jag ledig och onsdag hoppas vi på att hostan är bättre som Marwin kan gå på dagis och jag till skolan.

Ville egnetligen visa lite bilder här nu men internett är så jävla slött. Använder S 3-internett för får inte igång de trådlösa så pappa kommer och hjälper mig imorgon så då hoppas vi på massor av blider av de som hänt och lite text:P

Nattinatti

13 December

Hejsan.

Har egentligen massor att skriva om. Men jag orkar verkligen inte hehe. Så får skriva mycket imorgon istället.

Igår vad det ju då idol och Erik vann. Och det var tur hehe för jag satt och höll tummarna som in i norden, han är verkligen superbra och är värd vinsten.

Skulle egentligen ha varit hemma hos mamma och bakat och kollat på idol men lillkillen va inte helt kry igår kväll så mös hemma med istället och kollade idol med S. Han är ju också sjuk. Han har Körtelfeber. Inget roligt de heller.

Idag då som jag kan förkorta lite smått. Vi vaknade och lillkillen va pigg och glad och ingen feber. jippy tänkte jag:P då blir de lisseberg och julskyltningen där. Och vist åkte vi mä men vad tror nu händer när vi kommer fram. Jo lillkillen är supervarm och har feber igen. Inget roligt alls. Bäddade in han som tusan i vagnen. Så han fick sova. Mysit va de nog tror jag. Han vaknade lite piggare och sprang runder och hade roligt. han van ett pussel, vi köpte en ballong, när vi var inne och skulle köpa den här ballongen tog Marwin tag i en nalle och ville absolut inte släppa den. I och med han e lite halvkass så fick han så klart nallen av mig så han mös med den i vagnen. När vi var påväg ut från lisseberg fick Marwin välling och somnade. Då kom en gubbe fram och gav han en liten nalle:) så snällt.

Iallafall. Marwin har haft hosta i 3-4 veckor nu. Och de blir bara värre och värre. Febern pendlar upp och ner hela tiden, ena dagen feber andra inte och 3-4 dagen har han bara 35 i temp sen blir den normal och sen får han feber igen. Och hostan är verkligen inte att leka med när den är som värst. Så vi åkte upp med honom nu ikväll och kollade han. Dom tog en odling i näsan och sen fick han en antibiotika kur som jag ska hämta ut imorgon. Doktorn ringer om odlingen i veckan om där är något eller inte. Så får vi se om vi ska byta medicinering eller inte. Antibiotikan han kommer få kan man få ont i magen av, eller de e vanligt att man får de. Men vi hoppas han klarar sig ifrån de.

Nu ska jag hoppa in i sängen och snusa.:) Natt Natt som marwin säger. Eller så säger han fova :P haha.


10 december.

Först och främst ska jag börja med att skriva att mitt älskade lilla hjärtegryn blir hela 1½ år idag. Ja mammas älskade lilla skitunge blir bara större och större. Mamma älskar dig hjärtat och du är den underbaraste lilla varelse som finns.

Till något helt annat så är min dator klar från reperationen redan. Ritkgit skönt. Det var hårddisken som va kass. Och så bytte dom tangentbordet. Så nu fattas de ingen knapp längre. Gratis va de också i och med min försäkrning så de va riktgit skönt.

Veckan har varit någerlunda lugn och skön. Lediga i måndags. Bara en massa bus och stoj här hemma för jag hade feber och sånt. Men va ändå ute mycket också. Först och handlade mat sen en sväng och matade pippina sen gick vi till leksakshuset och köpte lite smått och träffade Jessica och hunden mille och gick en sväng med dem.

resten av dagarna har varit skola och vft. Så de har rullat på lagom.

Men till idag ville jag ju då komma hehe. Jag har varit på vft mellan 08.00-13.30 skönt med en kort dag. Får inte berätta något som händer där så håller mig ifrån de. När jag kom hem plockade jag lite och sånt innan jag gick och handlade. När jag kom hem med tunga matkassar möttes jag av Marwins härliga skratt. Ja Marwin och pappa hade kommit hem och hela hjärtat fylldes av kärlek. Pussar och kramar fick jag med. Så underbart. Vi mös massor och åt lite russin och päron innan vi åkte iväg för att hämta min dator. Skönt att ha den hemma.

Halv 6 var det dax för Marwins Lucia på dagis. och han va så himla söt i sin fina lilla pepparkaksdräckt. Mammas älskade lilla filut. Helt underbar. Han charmade verkligen alla där med sina små trix hoppade stojade och for runder som ingen annan slängde sig på golvet och liknande. Han skattade hela tiden hehe. Och alla andra skrattade med förstås. Han ville inte heller sitta fint med dom andra barnen när dom sjöng. Nej han skulle sitta med oss eller springa runder, dansa och klappa. Va iallafall supermysigt och god fika blev de efteråt. Sen körde vi bara hem och mös och busade innan de blev badet och sängen.

Nu sitter jag och hoppas på att datorn håller länge:P hehe nä ska inte vara så nu klart den gör de. Men va bara tvungen att skriva lite och nu hoppas jag dock att alla fortfarande läser och orkar slänga in en kommentar lite då och då. för nu är jag tillbaka och kommer uppdatera ofta:D






4 december

Ja nu har datorlösa jag äntligen tillgång till en dator och kan uppdatera här för er.

Tiden verkligen rullar iväg och vi är redan inne på december. Riktigt mysigt med allt julpynt som åker upp efter hand. ljusstakar har kommit upp, julgardier i köket, julblommor, adventsljusstake och massor mer. Älskar julen och allt julpynt. Denna helgen blir de att hämta dukar och tomtar från källaren. Måste då föresten skriva att vi blivit av med ljussdakar jupps dom har klippt vårt lås i källaren för 2 stakar. fattar de inte men så e de. så måste inhandla fler så vi har i hela lägenheten. Marwin gilla julpyntet och pratar om de hela tiden hehe. Mammas sötnos.

Vi har även piffat upp storarummet lite. Nya gardiner filt duk och liknande. Mysigt. blev lila som jag ville hehe.

Tillbaka till december. Marwin har fått en julklappskalender av farmor och farfar. Den är supersött och där år såklart paket. den 1 fick han en rorri bil, den 2 fick han en annan bil, den 3 fick han kritor får se vad där blir för något skoj imorgon.

Nu kommer det nog förvåna er men lillkillen har fått vaccinet. Japps. Hans pappa var bestämd och jag gav med mig utan att tjata emot. Så Marwin fick den och mår bra och inte visat tecken på någon biverkning så de e skönt.

Sen va han på dagis i tisdags första gången på 1,5 veckor. Och han gilla nog att få komma tillbaka till kompisarna:) Jag har jobbat lite denna veckna med. Och imorgon blir de skolan.

Var föresten och lämnade in min dator igår så hoppas de går fort tills jag får tillbaka den.

Hade även ett lite mindre utvecklingssamtal på dagis i tisdags. Riktigt roligt att höra allt han gör på dagis. En rolig grej som jag skattade supermycket år var när hon berättade att han sätter sig på deras skötbord (sånt som man hissar upp och ner) så tvingar han någon att hissa upp han fast att dom vet att dom inte får. hehe. Han berömde honom för talet med, han är en av dom som pratar mest på dagis, dom har många tvååringar som inte säger mycket allt och han pratar mer än några 3 åringar där med så de va riktigt skönt att höra att han e så duktig. Va de säger han till allt med. Så ska man berätta det 100 gånger och efter ett tag säger han de själv.

Ja tiden rullar förbi oss. Lilleman utvecklas som in i norden och har snackar på som fasiken. Nu sätter han till och med ihop 3 ord ibland. ja måste lägga in filmerna på datorn en dag så ni får höra:)

Nä nu ska jag hoppa i säng. Natti

RSS 2.0