28 Oktober

Hejsan.

Nu var det ett tag sen jag skrev och kände att nu vart det dax igen.

Helgen har varit underbar. Fredagen var bara mys, Men lördagen var riktigt mysig, mös först här hemma och här var lite folk, fram mot kvällen var vi bjudna på middag hemma hos Danny, Yonna och Ayla. Vi körde dig och maten doftade verkligen gott. Marwin och Ayla lekte på hennes rum medans vi andra snackade och väntade på maten. Killarna gjorde sitt i köket och jag och yonna satt i storarummet och snackade. Mycket bebissnack för dom har ju en liten påväg. Mysigt. Middagen var riktigt god och vi hade supertrevligt hella kvällen. Marwin somnade i vagen, Ayla i sin säng och vi snackade och skrattade hela kvällen. Tack för en mysig kväll de får vi göra om:D

Veckan är jag ledig i förutom att jag har tentan att skriva på. Läst en massa böker eller iallafall någon:P hehe. Ska börja på riktigt i helgen har varit lite halvkass med förkylning och huvudvärk i veckan men de har itne varit så farligt. Alla drabbas ju av det nu denna tiden. tråkigt.

Igår var jag på ullared med mamma, syrran och Helene. Köpte inte så mycket. Hade i tankarna hela tiden att inte köpa något onödigt. Och de blev de inte. Marwin fick de mesta. köpte en tröja till mig själv strumpor till mig och stefan och en scarfs till mig. De va de ända :P hehe. Till oss då. Sen fick marwin en hel del kläder, Leksaker och lite så. Roligt va de iallafall. Grejorna kan ni se på min bilddagbok.

Idag har vi haft en mysig utedag. Blev hem till Jessica och Alexander vid 10 tiden. där Lina och Nellie också va. Där lekte barnen och vi snackade. Sen gick vi ut så barnen kunde sova. Blev en sväng i stan och en fika på maddes. Lina åkte hem och jag, Jessica och barnen gick hem till mig. Barnen lekte och vi snackade:P sen kom min syrra och lekte med marwin, Jessica och Alexande gick hem för dom skulle tvätta. Marwin och moser hade verkligen roligt:) hoppade i soffan läste böker m.m. Roligt att se Marwin så glad. Sen blev de middag och massa mammason bus innan han fick bada och lägga sig.

Jag bänkade mig framför tv:n Blev oth avsnittet som jag missade igår, verkligen superbra. Detta har jag väntat på. :) ååå så GLAD. hehe. Sen blev de greysan och nu ska jag hoppa i sängen som jag skullat göra sen 22.00 men va tvunen att fixa lite och så kom jag på att jag inte uppdaterat på länge. Men nu bablar jag bara.

Natti natti


20 Oktober

Ännu en nästan heldag ute och det är verkligen underbart.

Japp de har vi haft även idag. Vi vaknade vid kvart över 8 gick upp direkt. är ju så mörkt nu på mornarna så inte lika skönt att ligga och dra sig när man inte ser så mycket. Satte oss i soffan och satte på barnkanalen. Marwin låg och mös medans jag gick på toa och sen till köket för att göra välling. Mös i soffan till 9 sen gick vi och handlade på godisparadiset. Skönt att få lite frisk luft. Sen va de hem, ville verkligen hitta på något idag så skrev till Jessica och Alexander och frågade om dom skulle med till öppna förskolan. De ville dom, så jag hoppade in i duschen och vi gjorde ve oss.

Vid 10 gick vi till citygross för att handla lite fika. Vi skulle träffa Jessica och Alexander utanför. När vi satt och väntade kom aven Jessica.N snackade lite med henne och följde med in för hon skulle med handla sen när vi kom ut kom Jessica och Alexander så vi gick till öppna förskolan och sa hejdå till andra jessica:P. Barnen lekte och vi snackade men de va inte lika roligt där idag så vi gick redan halv 12. barnen fick lite gott och somnade i vagnarna så vi gick till maddes och fikade. Mysigt och skönt med liten lugn stund att kunna fika medans barnen sov. Sen gick vi hem och dom hem. Vi gjorde pankakor att mumsa på gott. blev lite tv och lek innan vi bestämde oss för att träffa "trumvirvlar" Jessica och Alexander, hehe.

Mötte dom i fäladen hos hennes mamma, gick och handlade sen till lekplatsen där vi ha till kvart över 4 typ sen skulle vi äta hos pappa och dom skulle hem och tvätta. Blev fisk och mos hos pappa. Gott va de. Sen klippte även pappas granne Annika Marwin. Superfint verkligen och nu slipper han de JÄTTELÅNGA håret. Jag är supernöjd och det bleiv superbra:) Sen va Marwin så himla trött så för att han inte skulle somna i vagnen tog vi bussen hem. Men han va ändå påväg att somna redan vid halv 7 så fick sjunga och prata med han. Blev lite bättre när vi kom hem men kvart över 7 gav jag upp och gick in och la han. Han somnade direkt:)

Jag har kollat på dhf och nu ska jag sätta på oth innan jag hoppar i säng. Skola och dagis imorgon. Men ska inte lämna lillkillen från 10 så de e rätt lugnt. NattiNatti

18 Oktober

En helt underbar söndag.

Ja de har det verkligen varit, Dagen började vid kvart över 8 då vi låg och mös lite i sängen. Vi gick upp och Marwin fick kolla på Rorri medans jag fixade välling och sånt. Vi mös och busade lite på rummen och vid 10 gjorde vi ve oss och cyklade till jg.s för att handla fika innan vi cyklade vidare till granet där vi lekte busade och fikade. Där va en flicka som Marwin lekte med. Gungade klättrade på klätterställningarna, cyklade och grävde massor. Byggde även ett stort sandslott.

Vid halv 12 cyklade vi hem för att äta lunch och vila lite. När vi vaknade vid kvart i 2 busade vi på rummet och lekte nog med precis alla Marwins leksaker. VI hade superkul. Byggde med klossarna, riktigt duktig har han blivit på det med:) Körde med bilare och hoppade i sängen :P ja egentligen får man ju inte de men lite undantag får man ju ha:P När marwin satt och ritade i köket passade jag på att plocka undan lite. Ja vist han tycker de e roligt att rita men kritorna verkar ju verkligen vara goda. Japps ritar lite, smakar lite och så vidare, Hehe.

Vid 3 tog vi på oss igen och i och med vi lämnade vagnen hos morfar igår så tog vi bussen upp dit. Men innan vi gick hem till morfar gick vi upp på lekplatsen på gröningen som ligger där inärheten. Där var också en flicka som marwin lekte med. Sprang runt i gångarna som finns i buskarna:) hehe det tyckte han var jätteroligt. Och lekplatsen där var i lagom storlek så Marwin kunde leka där. halv 5 va vi hemma hos morfar och lekte både inne och ute. Spelade fotboll med morbror gjorde vi med och de va riktgit kul. Marwin börjar bli duktig på de så han kanske blir ett fotbollsproffs? hehe. Nä men innan han han velat kasta den hela tiden men nu sparkar han för fullt.
Vi åt även middag där hemma schnitzel mums. Det är så himla gott. Sen gick vi hem för att bada busa lite, marwin fick kolla rorri och sen va de välling och sängen.

Ja som jag skrev så kollar Marwin på film. Rorri och han älskar den han skulle helst vilja kolla på den hela dagen skulle jag kunna tro. Men de får han inte för mamma. Lite på morgonen och kvällen kan vara okej men inte mer. Vill ju helts inte han ska kolla för mycket. Ni som har barn i samma ålder kollar era på tv? och hur mycket?

Marwin går balansgång. Roligt:)


11 oktober.

Japps helgen har varit underbar. Massa mys och bus.

Lördagen började med massa mys och bus men efter vilan tog vi på oss och packade in oss i bilen för att åkta till Lund till tatueraren. Japps nu var det dax längtan i en hel vecka på att få göra min fina tatuering. Och den blev skitbra. Inte klar än men den är skitfin redan och kommer bara bli bättre. :) Sen hände det något som fick hjärtat att gå i tusen bitar och sedan byggas ihop igen. Marwin satte i halsen för första gången och de va fan de värsta jag varit med om i hela mitt liv. Tankarna gick runt. Tog tid innan lilleman fick lite luft men än va biten kvar med sos i telen och panik i kroppen försökte vi allt och tillsist efter mycket flämt och hostande kom den lilla lilla lilla biten upp som gjort allt detta. Kändes som 100 år men de va kanske 30 sekunder innan han fick luft och 2-3 minuter innan han fick upp den lilla biten. Men fy fan de gjorde verkligen ont i kroppen. Efter ett tag kom ambulansen ändå för säkerhetsskull i och med vi ringt och han va så liten. Men dom sa de inte var någon fara längre han hade piggnat till efter vila i mammas knä. Och hade han haft kvar något i lungan så hade man märkt de på honom sa dom. Vi skulle ringa barnakuten om vi tyckte han blev annerlunda eller om vi va rädda.


Vist kanske lite överreaktion men första barnen och första gången han fått något i halsen så och han fick verkligne ingen luft fy fan och hönsiga lilla jag. ja ja så e de iallafall..

Sen va de poolparty hemma hos marwins morfar med god mat :) Jag, S, Marwins morfar, morbror och hampus var dom som badade. Va inte så kallt i vattnet som jag trodde de skulle vara hehe. Om någon undrar varför de va poolparty var det för den ska stängas nu i veckan så han hade stänga av poolenparty:) Riktigt trevligt iallafall. Blev att glo fotboll snacka lite gott att dricka och sen vid tio tiden åkte jag och Marwin hem. Skönt att komma hem va de. lilleman tvärdeckade och jag gick och la mig en stund efter.

Idag har vi varit runder lite överallt. Hos morfar en runda hämtade marwins skor, snackade lite och sen in om infarten påvägenhem köpte till maten, marwin somnade i vagnen så han sov på uteplatsen sen har vi gått en runda med jessica och jakob, ätit middag, paj och nu e kalle här. hehe.


NattiNatti

Något har hänt med min blogg.

Någon som vill hjälpa mig? annars slutar jag nog snart skriva. Aaaaa blir galen.

7 Oktober.

Idag har vi hunnit med en hel del saker. Vaknade vid 9. Riktigt skönt med sovmorgon. Klädde på oss och gjorde ve oss sen gick vi till öppna förskolan där va även maja så snackade med henne. Sen vid 12 gick vi hem åt lunch och sen va de vila för Marwin. Jag städade och började med tvätten så länge. Så nu är allt tvättat och klart skönt, ska bara ställa mig och lägga in allt snart. Jessica och jakob har med varit här en runda först vid 2 och sen kom dom igen vid halv 5 vi gick ut en runda då med när jag var klar med tvätten. blev en sväng till city gross, åt pölse, och en sväng till granet. där emellan gick vi runt. :) skönt. ritkgit skönt. Imorgon blir det förhoppningsvis en runda till järavallen:) älskar de skönt.

förra helgen tatuerade ju S sig. och även beställt en tid till mig då. blir nu i helgen:) så skoj, ska tatuera in Marwin och när han föddes.:) Så har längtat ända sedan i lördags. gaaaaaa. hoppas den blir fin och bra.

Nä nu ska jag vika in tvätten sen blir de att torka golven innan jag ska kolla greys anatomy:)

3 oktober


Hejsan nu är det helg igen. Riktigt skönt. Praktiken i veckan har gått jättebra. Trivs som fisken i vatten på skolan, med både elever och lärare. Hon som är min Handledare eller vad man ska kalla det är supersnäll och trevlig. Så det ska bli roligt att komma tillbaka där vecka 48. varit med om en hel del på skolan med, roligt att se det från andra hållet. sist man va i en skola gick man ju själv där:P hehe. Fått göra lite gran där. Hjälpt eleverna som inte alls är blyga, tycker det är skönt, rättat läxor och annat, varit på musiklektion, idrott och även hunnit med ett besök på museet. 

Iallafall till helgen. Vi har haft en lugn och skön helg. Fredagen var skön först praktik sen hem städade undan lite sen kom S och Marwin hem så gjorde vi middag. Eller ja började på en gryta i torsdags som jag gjorde det sista på igår som blev superbra:) verkligen lyckat så de e jag glad över, Kalle var också med så han fick med middag. Sen mös jag och Marwin medans S åkte och tatuerade sig. Blev två stycken en med hans personummer och en med Marwins. Fina är dom. Sen när han kom hem igen blev de lite film och mys innan vi gick och la oss.

Idag vaknade vi vid 8 tiden. Skönt. Mös som bara den i soffan, läste böker och bara mös. Sjöng gjorde vi med. Sen vid 10 kom även S upp då gjorde vi inte så mycket snackade mest och Marwin lekte med bilarna. Sen blev de vila middag innan tobbe kom och hämta oss, så hämta vi upp mamma och åkte till center syd. Skulle inhandla vinterskor till Marwin för nu börjar det bli riktigt kallt. Blev ett par skor till oss alla 3, asså 3 olika. :P hehe. varit lite konstigt om vi hade köpt 1 par att dela på. Sen åt vi där med och sen hem.

Jag och Marwin tog på oss och gick hem till Jessica och Nilo, Dennis var och hämtade Nellie. Satt och snackade en hel del barnen lekte och bråkade så allt var som det ska. blev iallafall lite fotat idag som det inte alltid brukar bli. Sen gick vi hem och Marwin deckade direkt när jag la honom. Klockan va då 10 över 8. Nu för tiden brukar han aldrig vara vaken längre än halv 8 och oftast deckar han redan 7 hehe. Mammas lille prins.

Nu kan han även säga nästan alla i "släkten" eller vad man ska säga. Mormor "momo", morfar, "kan inte riktigt förklara hur han säger det", farmor "mamo", farfar "fafa", Moster, morbror "mobo" och faster. Roligt när han kan så många:) Mammas duktiga lillkille. Ajja pappa är något han säger mycket nu med, vet inte varför man han springer runt och säger de och pekar med fingret. Hehe.

Nä de va nog allt för mig, eller nä just de, ska tatuera min nästa helg. Ska bli så roligt, äntligen ska jag få min tatuering. Hoppas verkligen den blir fin.:)




1 Oktober

Ja då går vi in i en ny månad igen. Oktober Månad och en månad närmare vinter. Nu känns det verkligen att det är höst. Kallt som attan är det ute. Så det behöves varma kläder. Vindbyxorna som jag köpte förra helgen är verkligen superbar. Inte så varma som en overall men dom är super och Marein är varm men inte för varm. Ja nu bablar jag bara.

Veckan har varit helt underbar på min praktik. Trivs som fisken i vatten och alla barn är underbara, även min Handlendare eller vad man kallar det. "Läraren i klassen". Så det är verkligen superroligt, hoppas att det är lika roligt hela tiden. Sista dagen är iallafall imorgon denna gången. Sen ska jag dit igen vecka 48.

Idag har vi iallafall haft en skön dag. Dagis och praktik först sen hämtade jag Marwin vid 2 och vi cyklade hem och mös som bara den, sen åt vi lite mat sen blev de bus för hela slanten, hoppade i soffan, jagade varandra, spelade på leksakerna och så ritade vi lite. Hade en helt underbardag tillsammans.

Halv 6 kom Marwins farmor hit och skulle vara här med lillfisen medans jag skulle gå på föräldrarmöte. S kunde inte följa med för dom han inte hem. Tråkigt. Det var iallafall trevligt på föräldrarmötet och roligt att få ansikte på dom andra föräldrarna.

Kom hem vid halv 8 och då sov Marwin redan och S va hemma.

Nä nu ska jag glo lite tv innan jag hoppas i säng. Kan sova lite längre imorgon för Marwin ska ju inte på dagis hihi. Men det är praktik ändå. NattiNatti

Just de skulle skriva lite om vad som händer med Marwin han har nu fått hela 11 tänder och där är fler påväg. Han börjar verkligen bli stor och är en riktigt pratkvarn. Snackar hela tiden, om allt och härmar allt man säger. Älskar att läsa böker och man ska berätta vad allt är i bökerna, För han vill ju säga efter. va de? är något nytt, När man läser bökerna för honom så frågar man ju ibland vad är de, så nu säger han de till allt, eller mycket iallafall, verkligen supergulligt och så kollar han lite fint på en när han säger de:). Springer som en dåre gör han med, gå? vad är de. Han har full fart i benen och myror i brallan.

Har säkert missat att skriva en hel del som jag skriver in imorgon eller något isåfall.

Just de glömt att skriva om igår. Vi var ju lediga så vi var på öppna förskolan och lekte och vid kvart i 11 gick vi till gamla tyghuset och hade barn gympa. Var verkligen superkul. :) något vi verkligen måste göra om.

Nä nu ska jag sluta :P haha. Hej då

RSS 2.0