30 Augusti

Japp det är det idag.

vi kom upp tidigt idag då lilleman inte ville sova mer. Men inte så konstigt när han somnade utan välling igår. Så halv 8 steg vi upp ur sängen. Gjorde välling och satte oss i soffan. Snuff drack den fort och gick sedan iväg för att leka med sina bilar. Jag plockade undan lite och gick ut och åt frukost. Sen böev de bus för hela slanten med marwin så vi var helt slut redan vid kvart över tio så gick in för att vila då. Vaknade vid 12. Då hade marwin redan gått upp till pappa som var vaken. så jag fick sova lite längre:) skönt ibland. Sen hämtade mormor marwin hon skulle ha honom medans vi åkte på väla.

Vi hämtade upp cia på vägen och begav oss iväg. När vi kom fram gick vi in och kollade stolen och den fans i grönt:) lycklig då slapp vi vänta på att det skulle komma in. Vi köpte stolen och gick sedan in på väla och åt lite. Blev bakad potatis för min del. :) så himla gott. Sen gick cia för att köpa kattsand och sen åkte vi hem.

Jag började packa ihop marwin babyskydd och när jag endå höll på packade jag ner hans försmå kläder, babygym, bärsele och annat som legat i en av gardroberna här hemma så nu är där mycket plats kvar.

Sen kom Mormor och Marwin. Dom hade varit ute en stund i regnet så dom var blöta:) hehe. vi snackade lite och det första marwwin gjorde när han kom in var att springa fram till bilstolen och sa BILBIL Jätteglatt och satte sig i den. :) Han är bara för go.

Sen cyklade vi hem till Jessica och barnen en sväng, även Jessica och Jakob var där. Barnen lekte och vi snackade. Alltid trevilgt.

Vi cyklade hem och det blev lite pizza från mammatheresa. Gott sen gick vi ut med jessica och jakob för en kvällsrunda gick en liten runda sen hem här så fick hon secret life avsnitt och 2 filmer marwin och jakob lekte.

Sen blev de välling och sängen för marwin. blev en sen dag idag men sånt som händer.



Tack faster Cia för stolen. "Sparade mamma dom pengarna /Marwin :P"


27-28 Augusti

Japps igår hände det en hel del med. Vi gick upp rått tidigt faktiskt redan vid halv 8. Tråkigt men sånt som man får ta när lillen vill upp. VI gjorde ve oss gick och handlade lite dricka och hem igen, mös lite sen slocknade lilleman. Sen gick vi till stan och kollade lite innan vi mötte jessica och jakob. Sen gick vi till stan igen:P japps, jessica skulle med gå lite i affärer så det gjorde vi. Barnen va lugna och fina medans vi sprang i affärerna. Sen gick vi till granet en runda så barnen kunde leka av sig. Sen begav vi oss åt vars ett håll. Jag och marwin hem till oss och dom hem. Skulle göra middag. Blev korv stroganoff och det slank ner fint i både min och marwin mage:) mums.

Efter maten kom ronja och andre in och lekte med Marwin. Han tycker det är superroligt att dom vill komma in och leka med honom. Stökigt blir här med alla sakerna men det är sånt man får ta. Marwin hjälper till lite på kvällarna att städa undan sina saker. Han får ju lära sig i tid. Även om det oftast är jag som tar undan det mesta men lite får han plockat undan själv. Iallafall jag plockade undan efter maten medans dom lekte. både inne och ute:). Seb var vi tvugna att gå och handla igen. Glömde ju handla blöjor och välling till Marwin så fick bli en runda i affären igen. Sen när vi kom hem kom även pappa hem. Och Marwin blev superglad för de. kramades pussades och busade massor:) Så himla roligt att se. Blev bara mys sen innan sängen för lillkillen.

Idag har också hänt litegran. Vi möss massor i morse när vi gick upp. Kollade på tecknat på datorn. Rorri en bil som marwin gillar. :) Och så dansade vi massor till musik och även favoritlåten:) Marwin somnade vid halv 11, han var supertrött. Och sen vid kvart i 12 kom Malin och Alicia hit. Och efter en liten stund kom även cia. Barnen Lekte massor och det är så himla roligt att det är så liten åldersskilnad mellan dom, dom leker så himla fint tillsammans. Alicia ville inte med hem så hon fick följa med oss till stan. Gick lite i affärer och sånt innan vi gick till maddes och tog en fika. MYsigt. Sen hem här igen för massor av bus mellan småttingarna och vi satt och snackade.

Ringde även försäkringskassan och äntligen var det någon som förstod som svarade. Hon fixade och var jättesnäll så får mina pengar på tisdag. :D glad är jag för det.

När mike hade kommit och hämtat alicia gick vi ner till stan igen. Cia hade glömt att köpa en sak så följde med henne dit. Efter det gick jag och marwin till citygross för att handla till middagen. IDag blev det köttbullar potatis och brunsås. Har verkligen dratt mig från att göra köttbullar. Men det blev skitbra. Gjorde även brunsås från grunden.:) och det blev super det med. Burkar ivanliga fall ha sås på påse som jag dedan kryddar upp och häller grädde och sånt i, men jag blev supernöjd med min egna. Gick ner hos Marwin och S med. Sen klädde vi på oss för att cykla ut till farmor dom hade gäster och S tyckte Marwin skulle komma ut där då så de va klart vi följde med. Blev rätt länge där cyklade inte hem fråns vid halv 9, Marwin var supertrött så han deckade i cyklen. fick bära in han och klä av han i sängen:P så ingen välling blev de för han ikväll.

Imorgon ska Marwin vara hos mormor en sväng medans vi åker till väla och köper bilbarnstol till Marwin, Var meningen att jag skulle köpa den på tisdag när jag får mina pengar. Men marwin snälla faster Cia ville betala den för hon har köpt alicias så då tyckte hon att hon skulle köpa Marwins med. Så det tackar vi verkligen för. Sparade vi lite pengar på det. Marwin tackar också:D

Natti Natti

26 Augusti

Idag har det verkligen hänt mycket. Vi vaknade vi halv 9 och låg och mös till kvart i innan vi gick upp. Marwin fick välling och vi klädde på oss och borstade tänderna för att sedan cykla till farmors jobb. Hon skulle hjälpa oss att fylla i en lapp till dagis. När vi kom dit hade barnen sångstund så vi lekte lite utanför innan vi gick in. Fick hjälp med lappen, sen cyklade vi hem. Var bara att byta till vagnen för vi skulle ner och fixa med min dosa på banken, fick en ny för något hade blivit fel med den.

Sen hem igen för att koka potatis till kalopsen som Marwin skulle ha till lunch. Satt även i kö till föräkringskassan, 45 minuter och när jag väll kom fram la k*ringen på. Irriterad. satt ytterliggare 20 minuter för att få reda på att något blivit fel och jag måste begära om pengarna. Ännu mer sur för nu får jag inga pengar på länge så får ringa igen imorgon. Surt. Sen kom Marwins faster Cia och busade lite, Marwin fick lunch, sen gick vi till stan. Marwin fick en dräckt av Cia, Tack. Sen gick vi och hämtade Alicia på dagis då Cia skulle ha henne en stund. Sen tillbaka till stan för att barnen skulle få lite pölse. Sen kom Faster Malin med och då gick vi till kina och ät lite lunch/middag. 

Efter de gick jag och Malin lite i stan och Cia cyklade hem. Marwin fick även en tröja och ett par byxor av henne och det tackar vi med för. Sen gick vi en sväng till citygross handlade köttfärs och dricka.

Hem busade lite, gjorde spagetti och köttfärssås till Marwin, själv va jag inte hungrig. Sen skulle vi cyklat hem en runda till Jessica och barnen men när vi va där va de ingen som öppnade, "dom hade somnat" så vi cyklade till granet en runda och lekte innan vi cyklade hem för mys, lek, bus, bad, tandborstning, välling och sängen:) Han deckade gott ivid 20 i 8. Mammas trötter.

Ja de va allt för idag.

Imorgon ska jag ringa försäkringskassan, ringa skolan, tvätta lite, damsuga, cykla en sväng till jessica och barnen och e de fint väder sticker vi till karslund en runda på förmiddagen också och e de dåligt blir det kanske öppna förskolan. :)

Kvällsbus


Kläderna från Cia första bilden och Malin andra bilden

 

Ja livet rullar på


Ja de gör det verkligen och alldeles för fort går det.
I måndagas vart vi och hälsade på på förskolan där Marwin ska börja. Verkade vara en trevlig personal, hon som ska inskola Marwin verkade också jättebra. Så det ska bli roligt att se hur det går. Sen gick vi hem igen och mös till det här hemma. Hade iallafall en underbar dag. blev korv med mos till lunch som var över sen i söndag. Sen gjorde vi kalops till middag. Innan vi åt middag gick vi även till granet en sväng och lekte.  Glömde ju skriva att jag hade en myskväll för mig själv på kvällen:) film chips dipa glas och cola. :) rikgit skönt och mysigt.

Idag vaknade vi vid 9 tiden vi mös massor här hemma och busade och dansade. Innan vi cyklade hem till morfar. Marwin skulle vara där medans jag åkte på intruduktionen till skolan. Men iallafall vi busade och lekte sen la jag Marwin för att sova lite. När lilleman vaknade igen åt vi pölse till lunch hade makaroner till med:). Sen gick jag till tåget och åkte till malmö. Var en hel del folk där men fick inte reda på så mycket mer än vad jag redan viste. Trodde vi skulle få schema och sånna saker men inte. Men iallafall åkte hem igen och Marwin kom springande och pussade och kramade mig när jag kom. Så mysigt. :D Sen åt brossan och Marwin fiskgratäng. Sen cyklade vi hem. Jag åt kalops som blev över vi busade duschade och sen somnade lilleman gott vid halv 8.

Marwin utvecklas som in i norden. Han snackar som bara den kan massor av ord. Han sjunger och dansar till rap das armas - Rarapapapa :D min gullunge. Och nu e han så stor att han ska börja på dagis. Jobbigt men samtidigt roligt. Han kommer få lite vänner medans jag pluggar mig en riktigt utbildning så jag kan få ett bra jobb sen:)

Händer inte så mycket i veckan som är kvar. Blir massor av lek och bus nu sista tiden av mammaledigheten. Till helgen blir det även en sväng till busfabriken. Skulle dit förförra helgen men blev inget:( så vi åker dit till helgen hela familjen.

Allt för idag undrar ni något så fråga.:)

Cirkus.

Ja vi blev ju bjödna på cirkus igår av mina kusiner och deras föräldrar,
 Marwin gillade det verkligen. Först när vi kom in fick vi vänta en kvart innan det började så då va han lite rastlös av att inte få springa runt utan va tvungen att sitta i mitt knä. men när de väll började satt han still och kollade fint på allt som var där, hästar, hundar, getter, ankor, lamor, kameler, clowner och akrobater. Har säkert missat något men de får man ta. Satt längst fram föresten:) Men vi gick i pausen för vi skulle hem till Marwins farmor och äta grillat:) mums, så en mysig eftermiddag kväll blev det där, marwin deckade fort.

Tack för att vi fick följa med på cirkusen.

  
  


Idag har det inte hänt så mycket. Mys på förmiddagen och förberedning inför tvättningen klockan 12. Marwin somnade inne hos pappa så jag gick till tvättstugan och började. När jag kom tillbaka så höll både torktumlaren och torkskåpet på med mig, torktumlaren skramlade och torkrummet blev inte tillräckligt varmt. fortsatte iallafall och tvätta och hängde det mesta i lägenheten. Efter 5 timmar var inte det tort som hängt i torktummet piss va jag så slet ner allt. det brukar ta 40-50 minuter för det att torka. Så ringde mamma så hon fick hämta det som skulle torktumlas "handdukar, lakan och underkläder". Tack så mycket mamma.

Iallafall till kvällen gick och handlade hela "lilla" familjen blev en sen middag men gott va de och Marwin verkade gilla det, potatismos och ungsbakad falukorv. MUMS. När Marwin sen somnade efter ett bad gick jag in och tog en dusch innan jag och S plockade fram jordgubbar och glass. Mums det med riktigt gott. Sen kolla vi film på 5:an och tog fram chips:)

Nu sitter jag här och ska snart nanna.

Imorgon hade jag faktiskt tänkt att vi skulle gå och hälsa på på dagis
så Marwin träffat dom och så man inte e helt off när man kommer dit nästa måndag sen. nä nu ska jag lägga in lite bilder i inlägget. Natti natti.


Skola och dagis

Ja då börjar vi först med det. Skolan börjar på tisdag. eller så på sån intruduktionsdag eller va de heter. Marwin ska då vara hos min pappa.

Varit jättesvårt att få dagisplats men äntligen. Har jag fått en där jag vill ha han också. Blir Kvarngården. Han börjar den 1 september samtidigt som jag börjar skolan, så missar två veckor från skolan för att skola in honom. Hoppas bara inte jag kommer efter en massa så i början. Hade varit jobbigt. Men han måste skolas in och hans pappa e ju resemontör så han kan inte göra det. Men vi fixar nog det.

Veckan har inte hänt så mycket farit runt lite överallt. Torsdags var vi hemma hos marwins farmor och hälsade på. Fredag va det min dag så va ute med lite vänner. Eller först hos Jessica och sen ut. inte så roligt ute för lite folk så gick hem tidigt. Idag har vi först varit hos mormor sen på cirkus och sen hem till farmor och åt middag och busade. Marwin deckade efter en dusch snabbt som in i :) Trött var han.

Just de. Har även fått hem vinterkläerna jag beställde till Marwin, blev jakan och byxorna som jag visat här i bloggen men även en overall mössa och vantar:) Sen va jag i stan i torsdags och shoppade lite kläder till lillkillen. Blev 3 bodysar, en dress med tröja och byxor och ett par andra byxor. Så nu är gardroben lite större.
 
Håller på att ränsa ut storlek 74 nu och vissa plagg i byxor inte passar längre, inte långarmat heller men kortarmat funkar bra än:)

Till dagis då igen. Mår fruktansvärt dåligt över att Marwin ska börja på dagis. Vist tycker att alla barn behöver det men inte i 1 års åldern. Vill helst att Marwin ska vara närmare 2 innan han börjar. Vill ju så gärna kunna vara hemma med han tills dess men de går inte. Iallafall så tycker jag att barn behöver träffa andra barn så dom kan leka. Men ortast leker barn inte tillsammans fråns närmare 2 års åldern. Men men han ska ju inte gå varje dag mellan 7-4 så de e jag glad för. Går ju bara ungefär 3 dagar i veckan i skolan.

Nu kommer då lite bilder va ju ett tag sen jag la in några.



 

  

   





 


Uppdatering.

Japp tänkte jag skulle uppdatera lite granne av vad som hänt och händer. blir inget långt men ska skriva lite iallafall.

Förra veckan.
Fika med johanna, Unga föräldrargruppen, Öppna förskolan, Ute massor, Lek, Bus, På Lekplats, Fika med Kitty, Middag hos pappa och ja lite till hehe, En sväng hos Jessica Nellie och Nilo med. Orkar inte skirva om allt förra veckan. 

igår var vi iallafall var vi på vallåkraträffen, Marwin första bilträff och han älskade det, Och det lär bli fler träffar då hans pappa är väldigt bil intresserad. Efter massa spring där och kollat massa bilar åkte vi hem för att göra pankakor. Rolle förljde med och åt han också, Marwin gillade det:). Pankakorna asså. Sen blev de bus och stoj innan vi la oss för natten.

Idag har vi Myst hela dagen. Då vi båda är förkylda. Marwin för att han har 4 bissingar på G och själv vet jag inte varför jag är det. Men iallafall. Dagen började inte fråns kvart över nio iallafall och det var skönt, Välling i soffan och massa mys, Sen tog vi på oss och vandrade till citygross för att handla dricka. Hem för att vila middag och sen blev det pankakor som blev över sen igår, Massa mys och bus sen va lilleman så trött för förkylningen så han fick en halvtimmes sömn, Sen upp började på maten, blev kasler, majs och ris gratäng, mums. Marwin gillade det med. Efter de kom ida in en runda och lekte med marwin vid halv 6 gick vi ut en sväng i regnet skönt och mysigt, vis kvart över 6 fick vi gå hem igen för lillen va trött och höll på att somna, vi badade tillsammans plaskade och hade kul i badkaret. :D sen blev de klippa naglarna ränsa öronen borsta tänderna välling och sängen. Han somnade redan halv 8 så en trött kille har jag haft idag. får se om det blir bättre imorgon.

då ska vi fotogrferas. men skriver mer om det imorgon.

kommer ett bliderinlägg nästa gång med orkar inte lägga in några här nu.

Tack förkommentarerna i förra inlägget, :)

vill gärna veta vem som läser min blogg, hur gamla ni är och om ni själv har barn/blogg/ och annat ni gör. Så skriv gärna lite om er själva.

och fråga på om det är något ni vill veta om oss.

Ett tag sen

Känns som om jag glömt bort bloggen helt. Älskar att skriva här men känns som ingen läser längre därför inte heller roligt att skriva.

Men iallafall fick en fråga var jag kommit in i skolan, Malmö högskola, Barn och ungdomsvetenskap "lärare".

Skrivet ett inlägg om vad som hänt och sånt ikväll när marwin somnat, inte lönt att börja nu för då vaknar han säkert:P

:D

Jag har kommit in på skolan jag sökte till. :D Så nu börjar man skolan igen i några år. Tråkigt men de måste göras så man kan få ett ordentligt jobb sen. Och större chans att få ett.

Glad. Och marwin slipper gå i förskola hela långa dagar hela veckor. Skönt.

Vår underbara vecka:)

Japps. Vi har haft en riktigt trevligt och skön vecka med massor av saker som hänt.

I tisdags gjorde vi hemmagjorda pizzor till middag. Japps jag gjorde degen helt själv med. och supergott blev det:) så en stjärna till mig. hehe nä skoja. Men iallafall. Tog sedan på oss och åkte iväg med S och hämtade hans syster så begav vi oss ut till järavallen för hon skulle övningsköra. Blev dock inte så mycket körande då bilen gick sönder men mysigt hade vi i naturen och Marwin gillade det massor så det får göras om. Kom iallafall inte hem fråns 9 så marwin somnade som en stock.

Onsdagen spenderades på föräldrarguppen med barn och föräldrar. massa kul och barnen lekte som in i norden. Sen gick vi en sväng och in om granet där barnen lite. Sen hem för att laga middag och bara innan plutt skulle i sängen.

Nu till torsdagen som verkligen var en fullproppad dag. Vi gick upp vid 8 för att duscha och göra ve oss. ) tog vi bussen hem till mormor och morfar för att hämta upp mormor och mobror. Till tåget och mötte Helene, Roger, Linus, Hampus, Micke, Liam, Hannes, Emilio och Hmm kommer inte på vad mamman hette där men iallafall. Vi Skulle iallafall in till danmarks Tivoli. Blev en väldigt lång resa dig. Historien kommer här:

När vi sitter på tåget påväg till malmö säger om i Högtalarna "tyvärr är tågen till köpenhamn inställda på grund av personpåkörning" Japp och så var det. Någon hade hoppat framför tåget precis innan bron så den var avstängd tillsvidare. Vi fick snällt hoppa av i malmö och vänta på bussarna som skulle ta oss till köpenhamn. 1,5 timmar stod vi och vänta, vi va först stod helt själv tills alla andra kom. 1 buss kom 2,3,4,5,6,7 och äntligen den 8 bussen kom vi med på. Åkte över bron och nu var vi påväg. Bussen körde oss till kastrup som vi sedan fick ta tåget ifrån. blev klödd där med då några i vårt "gäng" åkte en annan buss och bussarna släpte inta av oss vid samma ställe. Men men vi hittade varandra och tillslut kom vi net till tågen och åkte in till köpenhamn.

In på tivolit och där hade vi så himla roligt hela dagen. eller iallafall alla barnen. Dom åkte och hade skoj drack gott och åt gott. Jag åkte också litegran, och marwin med. Han älskade verkligen bilarna. Ville inte gå av och höll hårt,hårt i ratten:) min lille skit. Iallafall så åt vi packade ihop oss vid 22.00 tiden och åkte hemåt. Var hemma 00.00 och vi deckade gott ska jag lova. Marwin sov en extra gång inne på tivolit för att orka med och han deckade även på tåget hem så ingen välling när vi kom hem. Bar in han i sängen och han sov vidare som en stock bytte blöja på han och tog av han med under tiden hehe. Gullunge. Tack för en underbar heldag Mamma och alla andra men speciellt mamma som bjöd på oss. Tack Tack Tack. Älskar dig.

Idag har vi bara myst till det ordentligt i soffan på rummet  och ute. blev först lunch på tycho med Snutte, Marwin och ROlle. Sen nere och badade en sväng och marwin och kitty, Marwin älskar att bada:) träffade cecilia och alice där nere med:) Sen hem mös lite gick och handlade för maten sen blev det middag. taco, S, Kitty och Rolle va har med:)

Tack för mig för denna gång:)

Vet inte vad ni vill läsa om så ni får fråga eller skriva vad ni vill veta mer om. 

 
  






Helgen


Ja då va det kanske dax att skriva lite om helgen då med.

Kommer dock inte ihåg så värst mycket av fredags förmiddagen. Men på eftermiddagen va vi hemma hos pappa och åt middag. Helene och hampus var där med, Ja och mamma, pappa, jag, Stefan och Marwin. Riktigt god middag:) mums. grillat då såklart. hehe. Blev en rätt sen kväll där tog bussen hem och la marwin direkt och vi båda somnade på 2 sekunder.

Lördagen började med massor av bus. Lilleman var på bästa humöret och riktigt busig. drog verkligen fram allt. hehe, så vid 11 började vi plocka undan sen var det lunch, lite mys, och sen begav vi oss till citygross för att handla lite fick till mammaträffen i Karlslund. Mötte upp Jessica och Nilo vid dom och så gick vi dit tillsammans. Massor av mammor var där några man kände och några man inte kände. Vi hade iallafall jättetrevligt. Snackade, barnen lekte. "Marwin rymde hela tiden" hehe. Han ville ju såklart leka på lekplatsen och det gjorde vi med. Jag och Marwin gick runder ett tag och tittade och lekte med alla sakerna, gungade lite, åkte kana, hoppade i tåger. Sen gick vi tillbaka till dom andra och fortsatte snacka och fika. Då Lekte marwin fint med dom andra där vi satt för då hade han fått kolla in allt. Vi gick även och kollade på djuren eller iallafall getterna. Barnen matade dom och kollade på dom massor och alla va lika intresserade. Sen såg marwin pipi "fårglar" så vi kollade på dom lite innan vi packade ihop och begav oss därifrån. Vi gick med jessica, och jessie till konsum och handlade innan vi hämtade nellie. Jag, Jessica och barnen gick hem till Jessica. Nilo somnade och marwin och nellie lekte.

Sen drog vi oss hemåt för att åka på grillning ut till tobbe. Massor av folk var där. Vissa drack, andra bara grillade. Trevligt folk och massor av snack. Sen åkte jag och Marwin hem så han fick sova.

Söndagen var det fint väder. Så dagen började med mys och bus på uteplatsen, lite på rummet med innan det var dax att äta lunch. Sen gick vi hem till mormor och morfar för att leka och busa i trädgården. Var meningen vi skulle bada med, men vädret blev lite molning när vi kom dit eller hmm varmt och så va de och sol va de men inget väder att bada för marwin tyckte jag så jag sket med i de. Vi skvätte ut vatten ur poolen istället och plaskade i det:) roligt iallafall. Vid 5 kom S med dit och sen kom tommy och annika så grillade vi korv och sånt. mums. verkligen supergott. Sen åkte vi hem för att nanna i tid och marwin slocknade snabbt.

Idag har jag gjort lite mer iallafall:P Böjade med en väldigt pigg marwin när vi vaknade. vist klockan var halv 9 men ändå han va superpigg direkt så blev massor med mys och bus. Sen vid 12 kom mormor och hämtade lillgossen så cyklade jag till arbetsförmedlingen och sökte jobb. ja 3 stycken har jag sökt nu med de jag sökte nu ikväll. Så vi får se.  men  iallafall marwin kom hem vid halv 5 lagom till middag. Så de åt vi innan vi gick till citygross och handlade lite. Sen blev de bus och mys till 7 då de blev bad och halv 8 kunde jag inte hålla han vaken mer så då fick det bli välling och sängen.

Har föresten fått reda på att jag "bara" är reserv på skolan jag sökt in på. Så hoppas att några tackar nej så jag kommer in. Får reda på det nu i början/mitten på Augusti. Så håll tummarna för mig.

  



 


RSS 2.0