Mini semester

Japps I fredags kväll åkte vi upp till åhus för att ha det mysig och avkopplande hela helgen. Det var Jag, Stefan, Marwin och min mamma och pappa. Vi lånade en stuga där som är min pappas kompis. Supermys.

När vi kom upp blev det grillning och lite lek i trädgården. Marwin Grävde, Gungade och åkte kana. Det var roligt. Morfar grillade och jag och mamma fixade köket med dukning och liknande. Stefan lekte med marwin. Skrattades gjorde det massor och man blir verkligen lycklig av det. När vi fått lite mat i magarna var det dax för lilleman att hoppa i sängen. Vi andra snackade och mös i soffan framför tv:n. Skulle spelat kort men Stefan somnade med Marwin:)

Lördagen började vid 7 tiden av en lycklig liten kille som ville upp. Stefan gick upp med honom och jag låg kvar och mös i sängen. Inte lätt att sova borta så va riktigt glad att han sov till 7 iallafall. Vid halv nio hade vi alla vaknat och det dukades fram frukost. Längesedan man ät så många. frukust då och de va rikgit mysigt. När vi ätit upp började det packas. Japp vi skulle ut på äventyr och riktningen var mot skånes Djurpark. En hel dag med att gå och titta på djur är verkligen avkopplande och mysigt. Så vi packade lite mackor och extrakläder om det skulle behövas.

Vid 10 tiden satte vi oss i bilen och åkte iväg. Marwin somnade på vägen och det gick någerlunda fort upp. vid 11 var vi inne och påväg mot kaninerna och fåren. Marwin både klapade och tittade på dom. Han tyckte dom var söta. Men han ville helst gå in till dem hehe. Fåren gick dock fritt så dom kom man nära. Tupp fick han också kollat in. Han ville klappa den med men då fick vi förklarat att den kan bitas. Sedan gick vi vidare, hästar, kor, grisar och getter var dom närmaste djuren efter. Vi kollade och pratade lite med alla djuren. Marwin sprang själv och han var faktiskt dukigt mesta delen. Ibland ville man ju dock springa i förväg eller in bland alla träden:).

Sedan gick vi vidare för att kolla på lite skölpadder, uttrar, illrar och liknande smådjur. Men alla va inte ute. Vissa låg och vilade i sina bo. Där efter kom det traktorer som man kunde få köra på och det gillades av marwin:) Han kunde inte riktigt själv så pappa fick hjälpa. Vi gick vidare i den fina skogen och njöt av det lugna. Vi hittade andra små "nallebjörnar" att titta på. Kommer inte ihåg vad det var för djur hehe. Vildkatter och massor av fåglar fans det också. Många vanliga fåglar men också andra. Ugglor fans där också en massa olika. Marwin hittade både stubbar och stenar som man kunde klätta på och hoppa ner från. Små roliga gångar att gå i i den fina skogen. När vi kom fram till björnarna stog vi där en stund innan vi gick vidare för att äta lite lunch. Vi åt alla olika men maten var himla god. Vi gick sedan tillbaka till björnarna. Då badade den ena och det tyckte marwin va roligt. Där va 5 björnare mamma, pappa och 3 ungar. klockan 1 fick dom mat och det kollade vi på en bra stund innan vi gick bort till lodjuren. Dom skulle få mat halv 2 och det ville vi ju också se. Då kom det en rejäl skur på 5 minuter och sen va de över. :) så blöta blev vi inte för vi stod under tak. lodjuren fick också mat och där vä öven djurskötarna innte hos dom när de matades. Sen fick vi gå för Marwin ville inte stå still. Han gick nästan hela tiden i djurparken helt själv. Duktig kille.

Lite längre fram kom vildsvin. Sen kom en stor hinderbana som marwin älskade. Han tyckte de va superkul att gå den och de va en höjdpunkt. :) alltid roligt att se när min lillkille blir glad. Och med lite hjälp av både mamma och pappa så kom han igenom hela hinderbanan.

Ponnyridning gjorde vi också. Marwin red på ponny första gången i sitt liv. Han va så liten i den stora hjälmen. Men stolt de va han. Och han tyckte det var kul men när vi nästan va klara ville han hoppa av lite tidigare. Men han pratade om de ett tag senare på kvällen. Och även idag. så roligt va de nog. :) han skrattade när han red så:)

Äljar, rådjur kom också på vägen och även oxar och liknande. När vi nästan var i slutet av parken köpte vi vars en glass att mumsa på. Och de var gott. :) Sen började klockan närma sig 3 och då va de dax att gå till sälarna. Dom skulle få mat då och de ville vi inte missa. Där va en tjej som hade sin svensexa i parken så hon va med och fick äran att mata dessa söta djur. Marwin gillade sälarna skarpt. Han pratade om dom länge och ville inte gå där ifrån. men när vi stått där en bra stund gick vi mot utgången. köpte med oss två små lodjur och en skölpadda som marwin kan ha till sin bondgård. Han kallar lodjuren för katter:) ock vist liknande det de. hehe.

Vi åkte sedan hem och in om affären för att handla med de vi skulle äta på kvällen. Blev kött och korv så de grillades. Och goda stekta nypotatis till det. Lek och bus hans det också med i trädgården innan middagen. gillade gjorde vi såklart. Sen blev det duschen för mig och lilleman innan han skulle in och nanna. Denna gången va de jag som somnade med honom så blev inget kortspel på kvällen här heller. Men lite tv och snack sen gick jag in och la mig igen.

Jag gick upp med lilleman idag på morgonen men han vaknade inte fråns kvart över 8 så halv 9 gick vi upp. :)
Busade lite och kollade på tv innan dom andra kom upp så vi åt frukost. Mumsmums. Sen packade vi faktiskt ihop oss och plockade undan mellan busandet i trådgården så vi begav oss hem vid halv 12 tiden.

Men en riktigt mysig och underbar helg har vi haft. Skönt att komma hemifrån och få koppla av lite. Borta bra men hemma bäst. Fast de bara va 2 nätter. :)


 
Lite bilder från Skånesdjurpark

    

   

Så det var nog allt för mig. Orkar inte lägga upp mycket mer bilder än så. Har sådär 800 bilder eller något. Om inte mer. Får bli bilddagboken med dom :) Natti Natti. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0