Grattis i efterskott

Grattis i efterskott S. Japps S fyllde år i fredags. Var först i skolan hela dagen så Marwin och S hade mysdag först. Sen hade vi lite folk är hemma först S mamma pappa syster och belle, Sen kom det lite folk som skulle dricka lite efterått. Hade först bestämt mig för att stanna hemma. Men Marwin följde med farmor hem, så vi drack lite här hemma innan vi gick ut i stan. En mysigt och rolig kväll.

Lördag blev de verkligen bara slapp Marwin kom hem vid 12-1 tiden så blev massor av pussar och kramar då. Mys i soffan innan jag och Marwin bestämde oss för att gå ut en runda med jessica och jakob. Sen skulle vi egentligen kolla film på kvällen men somnade tidigt så blev inget.

Men söndagen Blev det film på kvällen, en riktigt bra och rörande film. Tack för en mysig filmstund S. Innan de var jag på maxi och handlade med mamma syrran och kirre.

Ja har dock inte så mycket att skirva om. Varit på min VFT plats idag och ska vara i en 2:a på semme. Riktigt roligt ska det bli.

Får skriva mer en annan dag.

Allt kan verkligen vara förvirrande, jobbigt och allt på samma gång. Men även kännas skitbra lyckligt och skönt. Vad ska man lyssna på? hjärtat eller hjärnan?

24 September

Hejsan, idag är både jag och Marwin mycket bättre. Det är superskönt, vaknade utan feber båda två. Vi hade iallafall en lugn och skön morgon och ingen stress av att vi skulle skiljas åt under dagen:P Iallafall vi mös i soffan rätt länge innan vi tog tag i dagen. Plockade undan lite busade och lekte innan vi tog på oss och gick ner till stan en runda. Handlade först på city gross, sen gick vi och kollade i affärerna i stan. Hittade inget speciellt men skulle kolla om dom hade täck byxor till Marwin. De hade dom. Men köpte inga tänkte att jag kunde göra de imorgon när vi man får pengar igen.

Iallafall på vägen hem mötte vi Jessica och Alexander och Lina och Nellie. Stod och snackade med dom ett tag, Jessica berättade att affären name it hade öppnat på center syd nu. Velat kolla i den länge så betämde mig att åka dit om jag fick någon att följa med mig.

Så när vi kom hem ringde jag farmor, hon har sparat pengar till Marwin "egentligen till hans barnstol" så tänkte att i och med han behöver lite nytt i garderoben så kunde ju hon faktiskt få köpa de. Och de ville hon såklart.

Farmor kom och hämtade oss så körde vi dit, va riktigt roligt att komma iväg med farmor igen, va ett tag sen. Både jag och farmor har haft fullt upp hela tiden. Men iallafall vi hittade en hel del fina saker på name is som vi fick med oss hem. En fleece dress, ett par jeans, 2 pyjamaseroch 2 långarmade tröjor. Sen gick vi runder och tittade i dom andra affärerna, farmor köpte något naturmedel och lite annat till sig själv. Och på hm köpte vi 2 tjocketröjor, en långärmad tröja, och ett par byxor till Marwin. Och sist gick vi även in på Lindex och köpte tck byxorna. Så fick hem en hel del. Vi va inne på MAXI en sväng också farmor köpte kaffe och jag blöjor och en runda på engelbreksboden* stavning? köpte en tröja till mig själv där.

Sen åkte vi hem. Skönt att komma hem var det iallafall. Marwin somnade en sväng i bilen med. Farmor hade också med sig en stor spade och en elefant som man drar efter sig som hon hade köpt på ullared.

Ja iallafall sen blev de middag och S kom hem. Vi har bara haft familjemys tills lillkillen skulle in i sängen. Vi duschade emellan också. :)

här kommer en bild på Marwins cykel först.



Marwin i en av sina nya pyjamaser



Sen får ni kolla in på bilddagboken så får ni se resten av kläderna:)


23 September

Sjukstuga här hemma. Eller ja vi är lite förkylda och har feber båda två.

Igår började jag sent i skolan så Marwin började dagis 11 tog mig till tåget och åkte till skolan, fick först lite förklarat av en skolkamrat i och med jag missade i fredags. Sen gick vi till lektonen och fick reda på var vi skulle vara på vft "praktik" fick i landskrona på seminareskolan så det känns superskönt. Inte långt från dagis och behöver inte hämta och lämnar 1 timme innan skolan börjar. Ja kom hem vid halv 4 men mamma hade hämtat marwin på dagis redan 3 så vi fick middag där hemma busade och lite så kände oss inte bra någon av oss marwin började bli var och så så vi cyklade hem, tog tempen och han hade 38,5 och jag 39. Inget roligt alls. fick snabbt försköa finna en barnvakt till min lilla plutt för hade ju ett viktigt arbete idag i skolan så ville ju inte missa det. Morfar och mormor tog honom. Marwin somnade pladask vid 10 i 7.

Ja iallafall fick sovmorgon idag och vi gick upp vid 8 tiden skönt. Vi fixade välling och lite sånt. skönt med en lugnt och mysig morgon, Tog tempen och jag hade fortfarande 39 men marwins hade sjunkit till 38. Vi fick iallafall lekt en hel del på morgonen fast jag hade en bultande och dunkande värk i huvudet konstant, men som ordspråk säger, "man har inte tid att vara sjuk när man är mamma" och man tar sig verkligen i kragen och gör det bästa av de, än har lillkillen inte klagat iallafall, vi gjorde lunch och det blev en lätt lunch fiskgratäng och så kokte jag broccoli och morötter till.

Och vid kvart över 11 kom morfar och hämtade oss vi åkte alla hem till honom och busade lite innan jag tog mig till tåget och åkte till skolan, Gjorde redovisningen och arbetet vi skulle göra, gick faktiskt skitbra, åkte hem innan på grund av febern så va hemma vid halv 4 skönt, mötte upp mormor och marwin hemma hos morfar och fick god mat med oss hem, mormor körde hem oss vi varmde maten och åt, skitgott va de. mums. Sen blev de massor av du och lek, kollade på rorri på tv:n, mös och gosade.

Sen fick vi ett överaskande besök, mormor kom ner till oss en runda igen, och gissa vad hon hade med sig till marwin som han verkligen blev helt överlycklig över och släppte knappt den fråns det var dax att gå och lägga sig. Jo en riktigt fin liten 3 hjuling. Det är verkligen hans nya bästa "vän". Han har lagt bilarna i flaket på den och tat av dom flera gånger. satt nallarna i den lilla söta cykelkorgen som är på den, sparkat sig farm på den fast att den är lite stor än, MEN han älskar den. Tack så mycket mormor.

Imorgon är vi lediga från både skola och dagis. Skönt för då missar man inte för mycket i skolan. fredag måste jag gå för då har vi inledning på ny uppgift, men då är S hemma så då är ju marwin med honom.

Nä nu ska jag faktiskt hoppa i säng. Ni får ha de kanon, nattinatti.

Orkar inte lägga in några bilder från kameran nu, men imorgon kommer det en bild på hans nya fina cykel:D

Ny vecka nya tag.

Söndag var det igår och det var verkligen en riktigt söndag. Började med tvättning och slutade på middag hemma hos marwins farmor och farfar.

Idag, Ja lillkillen väckte mig vid 20 över 7 så då mös vi kvar lite i sängen innan vi begav oss upp. Blev lite mys i soffan innan de var dax att fixa välling. springa på toa klä på sig och lilleman så vi kunde mysa och leka lite innan vi skulle på dagis. Så vi läste lite böcker, pillade med klossarna och sist men inte minst så lekte vi med hans älskade BILAR. Liten bilnörd är han allt.

Lämnade lillkillen på dagis runt 9 och begav mig till tåget. Fick sitta och vänta i 15 minuter för lämningen på dagis gick faktiskt bra idag. Följde med honom in så han såg alla barnen och leksakerna han släppte mig och gick ner på golvet. pussade och kramades sen sa vi hejdå, då pep han lite men inte jättemycket för fröken sa till han att dom skulle vinka i fönstret. Så de gick faktiskt bra. Och de va riktigt skönt. Ja iallafall tåget kom och den eviga turen till malmö började. Förbi lund och man fick äntligen sitta ner. In i malmö och bege sig till skolan stå utanför så man inte kommer alldeles för tildigt till föreläsningen.

När den väll började så handlade allt om sånt jag redan haft i skolan, sekretess. Så tråkigt. Man vill ju lära sig något nytt. Men vist förstår dom som inte läst barn och fritid på gymnasiet dom har ju inte haft detta innan. Men men. Iallafall halv 1 slutade vi men missade tåget hem så fick vänta till 8 över hemma 20 i hämtade marwin kvart i. Allt hade iallafall går bra på dagis så de e skönt. Sen när vi kom hem mös vi massor. Hade riktgit kram och puss kalas. :) det är så himla mysigt. Sen gjorde vi lite mannagrynsgröt som vi mumsade i oss. gott. Efter de städade vi undan här hemma och damsugade. Lek och stog efter de, började på middagen som blev bakad potatis kött och grönsaker. Jessica och Alexander kom precis när vi börjat äta så åt lite snabbt innan barnen lekte lite. Sen begav vi oss ut på en sväng, pantade flaskor, Mötte Jessica, Jakob och Lina. Gick till stan, in på citygross och de blev chips och cola för min del. Mums. Sen hem så lillen fick badat och på med jamas välling och sängen. Sen satte jag mig här en sväng. Nu bler de chips cola och tv:)

Imorgon ska vi på middag hemma hos mamma. Hon ska även hämta Marwin på dagis. Jag börjar kvart över 1 och slutar 4 så himla dum tid. Och vill inte marwin ska vara på dagis till kvart i 5 så mamma hämtar han 3.

Nä nu ska jag glo lite tv. Slänger in en bild med, va ju ett tag sen.


Tisdag

Japps ännu en dag avklarad.
Känns som om tiden springer iväg från oss. Känns som om man inte riktigt hinner med. Lämnade Marwin på dagis kvart över 8 sen till stationen och mötte upp dom i min grupp från skolan, vi skulle ut och kolla på sandtrolletsförskola till en uppgigt. Gick jättebra och vi fick nog ut rätt mycket av de. Riktigt skönt. Sen hem och hämtade Marwin, kom hem 5 över 11 och då äter dom på dagiset så cyklade in om pappa och ät mackor och snackade lite innan jag hämtade lillkillen 20 i 12. Då va han riktigt trött min lille skrutt så vi cyklade hem och gick in och la oss en timme.

Ja marwin har nu sjäv bestämt att han bara ska sova en timmes lunch. Innan sov han 1,5-2 timmar men inte längre, ALLTID 1 timme nu hehe.

Ja när vi vaknat och ätit lite mellis begav vi oss ut en runda, gick till banken men glömde mitt legg så fick skita i att beställa ett nytt kort, Så vi gick till teaterparken och lekte litegran. Marwin tycker det är jätteroligt att gräva i sanden, Inte så mycket sand där så han grävde på grusgångarna:)

Sen cyklade vi hem och gjorde middag, idag blev de kyckling ris och currysås, det blev riktigt gott och det slank ner i Marwins mage med. Så vi lekte lite med bilar och dansade innan vi cyklade hem till födelsedagsgrisen. Ja lilla/stora nellie blir hela 3 år. Grattis lillfisen. Så de blev lite bus där innan vi cyklade hem.

Marwin var riktigt trött så vi han inte innanför dörrarna innan han sprang in i sovrummet och sa mamma,mamma, nanna. Hehe. så fick göra välling och han slocknade på 2 sekunder. Mammas trötta lille fis.

Dagis imorgon med men slutar tidigt så vi har hela eftermiddagen med massor av bus och stoj. Blir nog en runda vid havet. går kanske till borstahusen, Marwin älskar att gå brevid vagnen nu så får öva på ställen där de inte kör en massa bilar.

Nä nu ska jag hoppa i sängen. NattiNatti


Så dålig

Ja då har man inte skrivit på ett tag igen då.

Hänt litegran men ska inte ta de nu utan skriver lite om skolan och dagis stället.

Dagis går jättebra. Fast han är ledsen när jag lämnar honom men slutar igen och leker med barnen, han äter och sover bra med så de e skönt. Han trivs ju där men han saknar ändå mamma, så ibland när han kommer på att jag inte är där så kan han bli lite ledsen och kalla på mig men det går över igen. Men vad ska man säga egentligen, han har ju varit hemma med mig i princip hela sitt liv. Jag är glad att han inte gråter där hela tiden iallafall.

Skolan går med bra. Är ju inte där så himla mycket så de e skönt. Börjat med en uppgift nu så vi får se hur det är med den. Ska vara klar om 2 veckor har jag får mig. Lite föreläsningar och sånt har vi ju med. Vissa är intressanta och vissa skulle man kunna skita i för antingen vet man de redan eller så förstår man inte. Men sånt vet man ju inte innan.

Helgen har varit ganska lung och skön. Inte hänt så jättemycket. Mer än att Saras lilla Nellie har haft 3 års kalas i söndags:) Hon fyller år nu imorgon. Stor liten flicka. :) Grattis Grattis Grattis.

Ja sen så går dagarna undan nu. dom verligen springer iväg. Saknar min mammaledighet men samtidigt skönt att göra något. Men skulle ju mer än gärna vara hemma med Marwin någon månad till.

Kommer fler inlägg nu då vi ju faktiskt är klara med inskolning och massor av annat vi har haft för oss. Ska försöka med ett om dagen nu iallafall.

Fråga på om ni vill veta något.

Busfabriken

Japps. Äntligen kom vi iväg till busfabriken. Skulle ju åkt dit för två veckorsedan men då blev de inte av. Men idag åkte vi dit. :)

Först på förmiddagen när vi vaknade busade vi massor här hemma. Vi dansade och sprang igenom hela lägenheten. Vi hade verkligen superroligt. Sen tog vi på oss och körde ut till öb, skulle handla kedja och lås till vårt källarföråd. Men va så lång kö att vi körde till Jem o fix istället. Sen ner i stan en sväng för pappa skulle klippa sig innan.

Men när klockan vad halv 1 hämtade vi upp Alicia, Malin, Mike och Sebbe. Dom skulle ju också med. Men vi körde i två bilar. Marwin hade inte sovit på helda dagen så han passade på att vila en stund på vägen dit. Men det blev ingen lång stund men det sket han i. När vi väll var inne och hacde lagt in våra kläder och betalt entre så var det verkligen bus. Marwin älskade att klättra runder på alla hinder där var. Upp på alla konstiga ställningar och ja vi hade superroligt och glada miner hela tiden. När vi busat en stund blev de lite mat. Men småttingarna var inte speciellt intresserade för dom ville bara leka visar. Vi gick in i leklandet igen och det var verkligen stort och massor av saker man kunde göra. alla olika kasbanor man kunde åka ner för och vi provade ju dom flesta:) Var lite små cyklar med som marwin sparkade runt med. Marwin och pappa var nog dom som busade mest hehe, jag var inte lika aktiv. Dom va helt slut när vi körde hem. Vänta vi hoppade ju i hoppborgarna med. Vi hade iallafall en helt underbar familjedag. Det får vi verkligen göra om mina prinsar. älskar er. Och det va roligt att alicia med familj med följde med. Även om man inte kunde springa och leka tillsammans hela tiden så hade vi roligt dom stunderna vi var på samma ställe:)

När vi sen körde hem deckade marwin direkt så när vi kom hem tog vi ut honom och jag och han gick in och vilade i sängen. Superskönt med lite vila efter en väldigt skoj dag. Kunde ju inte vara lika aktiv men när jag lås in kamaran busade jag och marwin den sista timmen som in i norden så man har nog bränt några kalorier idag:P haha. Vi va iallafall slut så nannade en timme inna de vart dax för lite mat. Marwin ville bara ha gröt så fick bli de för honom och då passade jag på att äta macdonalds. :) gott när man inte äter det så ofta.

Sen busade vi lite innan läggdax och kan ni tro att lillen sover gott nu? hehe. :)

 

  

   

En helt underbar dag.

Tyvärr är alicia alldeles för snabb för mig så fick typ ingen bild på henne:(


4 September

NU var det verkligen ett tag sen jag skrev. Men ska ändå inte skriva så himla mycket. Mer än att jag har börjat skolan och det går skit bra:) trivs super. Så hoppas det fortsätter såhär. Vist inte varit där så mycket men vår grupp är skit bra. :)

Marwins inskolning på dagis började i tisdags och det går hur bra som helst. Han leker, dansar och pratar massor med både barnen och fröknarna. "Hans" förken som har hand om honom verkar också jättebra. I Torsdags lämnade jag honom första gången själv där i en halvtimme, Han sa bara hejdå och gick in och lekte. Han hade dansat till musiken och hjälpt till att bädda sängarna:), när jag kom sa han bara hej mamma och sen fortsatte han att leka:) underbara lilla pojke.

Idag var det inte jag som lämnade honom det gjorde hans pappa. Idag var han där själv en timme och det hade gått lika bra som igår. Så han blir nog inte svår att lämna där. Skönt att veta. Jag var i skolan under tiden och det gick med bra.

Sen när jag kom hem mötte jag upp mina prinsar och vi begav oss till ängelholm för att hämta bilderna på Marwin. Supernöjda är vi verkligen helt underbara bilder. Sen åkte vi tillbaka till helsingborg och knutpunkten för att hämta S turbo, sen vidare till väla. Skulle inhandla lite saker men hittade inte så mycket. Blev iallafall en väska och en rorribil till Marwin, han älskar den och gillar deras låt på serien som kommer på tv:n. SÅ nu samlar vi på dom bilarna till han. Hans första är ju då rorri. Sen åkte vi hem lämnade Marwins farmors bild som hon beställt och sen hem och gjorde hemmagjorda hamburgare. mums skitgott blev det. Sen kom även mamma hit och kollade på bilderna och hämtade sin. Blev massa mys med lillfisen och lite så. Sen kom kitty och rolle och snackade lite skit, gick in och la marwin och sen snacka vi ännu mer. höll på med tvätten samtidigt, började med den när jag även gjorde middag:P så idag har det blivit en massa gjort och det är verkligen superskönt.

I veckan har det även inhandlats lite saker till dagis, blivit mysisbyor och en mysiströja och lite annat. Så nu kan det börja på riktigt.

Jo föresen fick ju pengar i tisdags så då blev det storhandling av mat. Riktigt skönt så hela kylen och frysen är fulla nu. Helt underbart. Även blivit köpta 4 blöjpaket. Köpte ett i helgen och 3 på tisdagen, för man ska ha ett till dagis och sen e de bra att ha lite här hemma så man har. Skönt. Så nu klarar vi oss ett tag:)

Fick köpa nytt regnskydd till vagnen det andra har varit stort och känts som om det läker igenom så nu fick jag tummen ur och gick ner och handlade ett nytt.

Blivit mycket handla denna veckna men då slipper man det nästa:P hehe.

Nä nu ska jag kolla lite tv njuta av chipsen och bara mysa. Natti Natti

RSS 2.0